Spotify TikTok tarzı müzik keşif beslemesini resmileştirdi

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 4:47 pm

Spotify akış hizmeti, görsel görüntülerin dikey, bir akışı aracılığıyla yeni melodiler bulmanıza yardımcı olan bir beta testi resmi olarak başlattı.

Test şimdilik Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’taki Android ve iOS kullanıcıları ile sınırlı, ancak yeni sanatçılar ve şarkılar bulmanın nispeten kolay bir yolu sunulacak diyebiliriz. Yeni keşif aracı, ana ekrandan kullanılabilir. Özellik aynı TikTok gibi, belirli bir parçayı tamamladığınızda kaydırma yapmanızı sağlar. Dinlediklerinizi beğendiyseniz sanatçıyı takip edebilir, şarkıyı bir çalma listesine ekleyebilir veya sosyal ağlarınızla paylaşabilirsiniz. Spotify günde 15’e kadar yeni öneri sunacak – eski materyalleri dinlemek zorunda kalmayacaksınız, aynı zamanda uzun süre kaydırma yapmakla uğraşmayacaksınız.

Spotify akış hizmeti

Şirket, betanın ABD’ye açılıp açılmayacağını veya ne zaman genişleyeceğini söylemedi. Bunu söyledikten sonra, bir genişleme görmek şok edici olmaz. TikTok benzeri dikey besleme, Spotify’ın genç dinleyicilere hem tanıdık bir deneyim hem de geri gelmeleri için bir neden olabilir. TikTok sosyal medya camiasında öyle bir etki yarattı ki tüm platformlar bu etkiyi takip ediyor. Kısa video formatı biçimi ile ön plana çıkan sosyal medya uygulaması şu anda trend sosyal medya uygulaması olarak görülüyor. Spotify’ın da bu durum dikkatini çekmiş olacak ki uygulama TikTok benzeri özellikler sunarak TikTok’un yarattığı etkiyi biraz kendi platformuna entegre etmeye çalışıyor.

iQOO Z6 Pro 5G için yonga seti belli oldu