Spotify Stations yayından kalkıyor

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 3:58 pm

Günden güne kullanıcı sayısını ve buna bağlı olarak da popülaritesini arttıran ünlü müzik platformu Spotify, kullanıcılarına gönderdiği mail ile sevilen uygulamasını yayından kaldıracağını açıkladı.

Spotify Stations için yolun sonu geldi. Spotify için dünyanın en popüler ücretli müzik platformlarından birisi demek yanlış olmaz. Kullanıcı sayısını günden güne arttıran bundan daha da önemlisi, kullanıcı sadakatinde de bir hayli yol alan ünlü müzik platformu, bir süredir Spotify Stations isimli ikinci bir uygulama üzerinde çalışıyordu.

İlk olarak 2018 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Spotify Stations, isminden de anlaşılabileceği üzere radyo yayın mantığını konu alan farklı bir müzik platformuydu. Özellikle kullanışlı ve kolay ara yüzü ile ruh haline göre ister müzik türü, ister sanatçı türüne göre alternatif istasyonlar sunan bu uygulama, kullanıcılar tarafından oldukça güzel geri bildirimler alıyordu.

Bununla birlikte zaman zaman yaptığı açıklamalarla Spotify Stations’un beta testi aşamasında olduğunu dile getiren Spotify, kullanıcılarına gönderdiği bir mail ile bu uygulamanın 16 Mayıs tarihi itibariyle yayın hayatını sonlandıracağını duyurdu.

 

Spotify Stations

Şirket tarafından alınan bu kararın arkasında yatan gerekçenin ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak asıl merak edilen konu, Spotify’ın bu tür radyo temelli uygulama anlayışından tamamen vazgeçtiği için mi bu kararı aldığı yoksa daha kapsamlı ve toplanan veriler eşliğinde daha işlevsel bir uygulamanın önüne açmak için mi bu yola başvurduğu. Tabi bu soruların yanıtını alabilmek için beklemekten başka çaremiz yok. Şu an kesin olan tek şey ise, Spotify Stations’ın  16 Mayıs 2022 tarihinden itibaren kullanılamayacak olması.

Bir yazım hatası 36 milyon dolarlık kripto paraya mâl oldu