Spotify podcast reklam şirketlerine yatırım yaptı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:35 pm

Spotify bugün, reklamverenlere yönelik tekliflerini genişletmek amacıyla iki büyük podcast reklam teknolojisi şirketi Chartable ve Podsights’ı satın aldığını duyurdu.

Her iki şirket de markaların ve ajansların podcast reklamlarının etkinliğini daha iyi anlamalarına yardımcı olan kullanışlı araçlar sunuyor. Satın almaları açıklayan bir blog gönderisinde Spotify, her iki şirketin de reklam platformunu nasıl genişleteceğini açıkladı. Podsights ile reklamverenler, bir reklamı kimin tıkladığı ve tıkladıktan sonra hangi eylemleri gerçekleştirdikleri hakkında daha ayrıntılı veriler ve bilgiler görebilecekler. Spotify bir gönderisinde, “Spotify’ın bir parçası olarak Podsights, dünyanın dört bir yanındaki podcast reklamverenlerine daha doğru ölçüm ve eyleme geçirilebilir bilgiler sunmak için Spotify’ın teknolojisini ve zekasını kullanabilecek” dedi.

Spotify

 

Chartable ise podcast reklamlarına yönelik bir uygulama. İki promosyon aracı – SmartLinks ve SmartPromos – artık Spotify’daki podcast yayıncılarına sunulacak. SmartPromos, hangi reklamların en çok indirmeyle sonuçlandığını görmelerine ve başarılarını ölçmelerine olanak tanıyacak.

Spotify, son birkaç yılda podcast bölümünü genişletmek için büyük yatırımlar yaptı. En son tartışmalı bir podcast yayınlamasıyla gündeme gelen şirket ardından bünyesinde bir çok değişikliğe gitmeye başladı. Bu iki şirketin satın alınması da şirketin bünyesinde meydana gelen problemleri ciddiye aldığının göstergesi.  Bu iki satın alma, Spotify’a katılmak isteyen reklamcılar ve profesyonel podcast yayıncıları için iyi bir hamle gibi görünüyor.

Çalışma süresi 4 güne indirildi