Spotify, Moskova ofisini süresiz olarak durdurdu

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 2:11 pm

Variety’nin haberine göre Spotify, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak Moskova operasyonlarını süresiz olarak durdurdu.

Akış platformu geçen ay Moskova’da bir temsilcilik ofisi açmıştı. Bunun sebebi yeni bir Rus yasasıydı. Bu yasaya göre 500.000’den fazla kullanıcıya sahip yabancı teknoloji şirketlerinin 2022 yılına kadar ülkede bir ofis kurması gerekiyordu. Yasadan etkilenen şirketlerden olan Meta, Twitter ve Telegram henüz bu yasaya uymadı. Şimdiye kadar Spotify, TikTok ve Apple Rusya’da ofisler açtı.

Spotify

 

Ancak olan Rusya ve Ukrayna krizi ile bazı kararlar alındı. Rusya’daki kullanıcılar Spotify’a erişmeye devam edebilecek. Bir Spotify sözcüsü tarafından Variety’ye verilen açıklamaya göre, “Küresel bilgi akışına izin vermek için hizmetimizi Rusya’da çalışır durumda tutmanın kritik derecede önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadeleri yer aldı. Ancak Spotify’ın Moskova’da açılan ofisi kapatılacak.

Spotify ayrıca, RT ve Sputnik News’i platformundan çekecek. Eleştirmenler, her iki kanalın da Rus hükümeti ve dış politika çıkarları için propaganda araçları olarak işlev gördüğünü söylüyor. Kanada ve AB, son günlerde Rus devlet programlarını yayınlarından yasakladı.

Meta, TikTok ve YouTube dahil olmak üzere diğer çoğu platform Rusya’ya karşı yaptırımlarını uyguamaya devam ediyor. Meta, Facebook Main ve Instagram beslemelerinde RT ve Sputnik News kanallarını önermeyi bıraktı, ancak kullanıcılar doğrudan arama aracılığıyla bu sayfalara gidebilirler.

Reddit, Rusya ile ilgili gönderileri arama ve önerilerden gizledi