Spotify Lite ’ın ana uygulamadan ne farkı var?

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:12 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:12 am

Düşük donanımlı Android telefonlar ve internet bağlantısı kötü olan ülkeler için firmaların Lite adı altında bazı özellikleri kırpılmış uygulamalar yayınlamasına çoğu kez şahit olmuştuk. Facebook, Google ve Twitter’ın ardından bu kervana bugün de Spotify katıldı. Toplamda 36 ülkede indirilebilir olan ve daha az internet verisi tüketen Spotify Lite uygulaması düşük donanımlı Android telefonlara ilaç gibi geliyor.

Spotify Lite hangi cihazlara kuruluyor? Hem Free hem de Premium kullanıcılarının yükleyebildiği bu uygulama Android 4.3 ve sonrası Android sürümüne sahip olan telefonlara yüklenebiliyor. 10 MB gibi oldukça düşük alan kaplayan uygulama, ilginç bir şekilde sadece 16 GB depolama alanına sahip olan telefonlara yüklenebiliyor.

Spotify’ın bazı özelliklerinin kırpılmış Lite sürümünü buradan indirebilirsiniz. Lite uygulaması şimdilik; Brezilya, Kanada, Meksika, Arjantin, Peru, Şili, Kolombiya, Bolivya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay, Suudi Arabistan, Mısır, Cezayir, Lübnan, Fas, Tunus, Umman, Ürdün, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Güney Afrika, Endonezya, Filipinler, Vietnam, Malezya ve Hindistan ülkelerinde kullanılabiliyor.

En ucuz dizel otomobiller Temmuz 2019

Spotify Kıdemli Ürün Müdürü Kalle Persson’un açıklamasına göre Lite versiyonun iOS sürümü de 2019 yılı içerisinde App Store’daki yerini alacak.