Spotify kullanıcılar için senkronize şarkı sözlerini yayınladı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2021 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 4:54 pm

 Yeni özellik, hem ücretsiz hem de premium kullanıcılar için Spotify parçalarının “çoğunluğuna” geliyor ve uygulama içi Musixmatch tarafından desteklenecek. İşte detaylar.

Bu özellik iOS ve Android cihazlarda, masaüstünde, TV’de ve konsollarda çalışacak. Özelliği kullanmak için, bir şarkıdaki “Şimdi Yürütülüyor Görünümü“ne dokunup ekranın altından yukarı kaydırmanız yeterli olacaktır. Oradan, sosyal medya için bir paylaşım düğmesiyle birlikte gerçek zamanlı olarak kayan şarkı sözlerini göreceksiniz. Spotify, özelliğin kaç şarkıda mevcut olduğunu söylemedi, ancak “çoğunluk” kelimesi en azından yarısından fazlasını ifade ediyor.

Spotify

 

Spotify daha önce Genius’un yardımıyla şarkılar hakkında hikayeleri gösteren şarkı sözleri özelliğini sunmuştu, ancak bu özellik bir avuç şarkıyla sınırlıydı. Ayrıca şirket şarkı sözlerini göstermek için daha önce Musixmatch ile birlikte çalıştı, ancak bu deney 2016’da kapandı. Spotify yeni özelliği bu yılın başlarında test etmeye başladı, ancak aslında 2020’nin ortasından bu yana Brezilya, Meksika, Hong Kong dahil 26 pazarda aktif oldu. Her halükarda, güncelleme Spotify’ı 2019’da kendi şarkı sözlerini piyasaya süren Apple Music seviyesine getirirken, Deezer de benzer bir özellik sunuyor. Bununla birlikte, Spotify’ın her iki hizmetin bir araya getirdiğinden daha fazla ücretli abonesi var, bu da daha fazla insanın en sevdikleri şarkılara doğru sözleri kullanarak şarkı söyleyebileceği anlamına geliyor.

The Concept Recharge : Volvo Cars’ın sürdürülebilir mobiliteye giden yolu