Spor Yasası Teklifi komisyonda kabul edildi

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:34 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 10:34 pm

Spor kulüpleri ve spor federasyonlarının yapısını değiştiren düzenlemeleri de içeren “spor yasası teklifi” Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi.

Spor kulüplerinin statüsünün değiştirilmesini öneren, kulüpleri dernek olmaktan çıkartıp anonim şirket haline dönüştüren spor yasası teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifi, imza sahibi AKP milletvekili Alpay Özalan sundu. Görüşmelere AKP’li Kenan Sofuoğlu, MHP’li Saffet Sancaklı ve eski vekil Hamza Yerlikaya gibi milli sporcular da katıldı. 61 maddeden oluşan kanun teklifi, spor kulüplerinde denk bütçeyi hedefliyor. Böylelikle aşırı borçlanmanın önlenmesi amaçlanıyor.

AŞIRI BORÇLANMANIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Düzenlemeye göre, kulüpler en fazla bir önceki yılın brüt gelirinin yüzde 10 fazlasına kadar ilave harcama yapılabilecek. Kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu tutulacak. Spor kulüpleri “dernek” vasfından çıkarılıp bakanlık tarafından tescillenecek.

MENAJERLİK SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Menajerlik sistemi de değiştirilecek. Sözleşmeler 2 yılla sınırlandırılacak ve noter tasdikli olacak. Menajerlik ücretine üst sınır getirilecek. Başka bir sözleşme yapanlara cezai yaptırım uygulanacak.

Seçim Kanunu Teklifi’nin birinci bölümü Meclis’te kabul edildi

MHP’li Saffet Sancaklı’dan kripto tosuncukla ortaklık iddialarına açıklama