Spor muhabirinin yorumları işinden etti

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 11:24 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 11:24 am

Fox Sports sunucusu Tom Morris, bir kadın meslektaşına karşı cinsiyetçi ve homofobik hakaretler içerdiği iddia edilen WhatsApp ses dosyasının sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın ardından görevden alındı.

Sızdırılan ikinci bir video klipte spor muhabiri Tom Morris’in kadınlar, Asyalılar, siyahiler ve eşcinseller hakkında aşağılayıcı yorumlar yaptığı duyuldu.

Fox Sports yönetici direktörü Steve Crawley farkına vardıkları sesli mesajların “kabul edilemez” olduğunu ve ağın “sıfır tolerans” politikasına sahip olduğunu vurguladı.

Steve Crawley, “Fox Sports’taki kültürümüz, saygılı, kapsayıcı bir ortam ve herkes için adil bir davranış üzerine kuruludur. Tom’un gazeteciliği son yedi yılda Fox Sports’a değerli bir katkı sağlasa da, farkına vardığımız mesaj çizgiyi aştı. Sonuç olarak, herkesin güvenli, saygın ve değerli olduklarını bilerek işe gelebileceği bir çalışma ortamına bağlıyız.”diye devam etti.

MUHABİR TOM MORRİS’İN ÖZÜR MESAJI

Tom Morris, Batı Bulldogs teknik direktörü Luke Beveridge’in maç sonrası düzenlediği basın toplantısında yaptığı çıkış nedeniyle özür dilemesinin ardından çalıştığı kurum tarafından önce uzaklaştırıldı daha sonra muhabirin geri gelmemek üzere işten çıkarıldı ifade edildi.

Türkiye’nin Avrupa kupalarına göndereceği takım sayısı düştü