Spor camiasından yeni yıl mesajları

Yayın tarihi: 1 Ocak 2022 Cumartesi 11:47 am - Güncelleme: 1 Ocak 2022 Cumartesi 11:47 am

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) başkanları ve kulüp başkanları yeni yıl için mesajlar yayımladı.

Türk spor camiasının resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımladıkları yeni yıl mesajları şu şekilde:.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERAYONU BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR

“Ülkemiz ve dünya genelinde pandeminin etkilerini hissettiğimiz bir yılı daha geride bırakıyoruz.Öncelikle yeni umutlarla girdiğimiz 2022 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm isteğimiz bu sıkıntılı günlerin tümüyle geçmesi ve dünyamızın tam anlamıyla normale dönmesidir. Futbolumuzda barış, dostluk ve Fair Play ortamının hakim olduğu bir yıl geçirmeyi umuyorum. ‘Bizim Çocuklar’, yeni yılın ilk döneminde mart ayında, Dünya Kupası finalleri için Play -Off maçları oynayacak. 2022’nin Türkiye için Dünya Kupası yılı olmasını diliyorum. İnşallah 20 yıllık özlemi bitireceğiz ve halkımızı mutlu edeceğiz. Uygulamaya konulacak yeni yapısal değişikliklerin Türk futbolunu ve Türk sporunu daha ileriye taşımasını arzu ediyorum. Bizlere yıl içerisinde unutulmaz başarılar kazandıran tüm takım ve sporcularımızı bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle vatanımız için canını feda eden şehitlerimiz ile spor camiasından kaybettiğimiz değerleri rahmet ve minnetle anıyorum. 2022’nin tüm futbol ailemize, milletimize ve insanlığa başta sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle yeni yılınızı kutluyorum.”

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU

“Türk basketbolu için kurumsal ve sportif anlamda önemli gelişmeler yaşadığımız bir yılı geride bırakırken; hedeflerimize kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğimiz 2022 yılını heyecanla karşılıyoruz.

2021’de basketbolumuz, camiamızın içinden gelen değerli adayların yarıştığı bir seçim sürecini geride bıraktı. Öncelikle bana ve yönetim kurulumuza, Türk basketbolunu bir dönem daha yönetmek üzere yetki veren Genel Kurulumuza bir kez daha teşekkür ediyor, yeni dönemin camiamız için hayırlı olmasını diliyorum.

Bağımsız otoriteler tarafından Avrupa’nın en iyi üç ligi arasında gösterilen ING Basketbol Süper Ligi ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarımız, geçtiğimiz yıl uluslararası arenada gösterdikleri performansla yine hepimizi gururlandırdı. THY Avrupa Ligi’nde şampiyon olan Anadolu Efes’i, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Pınar Karşıyaka’yı ve Kadınlar Avrupa Ligi’nde üçüncü olan Fenerbahçe’yi gönülden kutluyorum.

2020-2021 Sezonu’nda birbirinden heyecanlı maçlara ve nefes kesen mücadeleye sahne olan Türkiye Basketbol Ligi’ne, yeni sezonda Misli.com ile yaptığımız anlaşma ile tarihinde ilk kez isim sponsoru kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman birlikte gelişmeyi ve ilerlemeyi gözeterek iş ortaklarımız olarak konumlandırdığımız sponsorlarımıza, basketbola duydukları güven ve inançları için şükranlarımı sunuyorum.

Son 2 yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan ve hayatın her alanında alışkanlıklarımızı değiştirmemize sebep olan Kovid-19 pandemisi nedeniyle, salonlarımızdaki heyecanı seyircilerimiz ile beraber yaşayamıyorduk. Yeni sezonda bu özlem nihayet son buldu ve basketbol maçları en önemli unsur olan seyircilerimizle beraber oynanmaya başladı. Bu süreçte gerekli tedbirlerin uygulanmasında gösterdikleri sabır ve anlayış için basketbolseverlere teşekkür ederim.

Göreve geldiğimiz günden bu yana öncelik verdiğimiz konulardan biri olan tesisleşme atılımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız, Basketbol Gelişim Merkezi projemizin çalışmalarını uzun süredir hassasiyetle yürütüyorduk. Tamamlandığında tüm dünyada örnek olacak, Türk basketbolunun geleceğinin şekilleneceği tesisimizin inşaatı nihayet başladı. Basketbol Gelişim Merkezi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlanacak olmasının heyecanıyla yeni yıla adım atıyoruz.

Yeni yılda ülkemizde basketbol kültürünün yaygınlaşması, sportif başarılarının artması ve sporun birleştirici gücünün toplum olarak hissedilmesi yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz.

2022 yılının, ülkemiz ve milletimiz için sağlık ve güzellikler getirmesini temenni eder, herkese spor ve sağlık dolu bir yıl dilerim.”

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ

“2021 yılı Türk voleybolu adına önemli başarılarla geride bıraktığımız altın bir yıl oldu. Pek çok tarihi anlara tanıklık ettik.

Türk voleybolu bugün, 7’den 70’e herkesin takip ettiği, reyting rekorları kıran, Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda kurulan dev ekranlarda izlenen bir spor haline geldi. Elde edilen sportif başarılarla Türk voleybolu ülkemizde ‘Biz Voleybol Ülkesiyiz’ sloganıyla anılır hale geldi. Tüm bu başarılarda emeği geçen, bizlere ‘Biz Voleybol Ülkesiyiz’ dedirten oyuncularımıza, teknik ekiplerimize, kulüplerimize, sponsorlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İtalya’nın Rimini şehrinde 35 gün boyunca devam eden FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde bizleri alıştırdığı gibi yine kürsüde yer aldı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan ve tarihimizde ikinci kez yer aldığımız sporun en üst seviyesi olarak kabul edilen Olimpiyat Oyunları’nda Filenin Sultanları sergilediği performans ile tarihinde ilk kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi ve oyunları tarihinin en iyi derecesiyle 5. sırada tamamladı.

Filenin Sultanları, Tokyo Olimpiyatları’nın ardından ise Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da kürsünün 3. basamağında yer alarak bizleri gururlandırdı. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar’ın da Avrupa Şampiyonası’nda üst üste 4. kez rüya takımına seçilerek bu unvanı kazanan tarihteki ilk voleybolcu olması gururumuzu katbekat arttırdı.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız ise üst üste 2. kez Avrupa Altın Ligi’nde elde ettiği namağlup şampiyonluğun ardından sahne aldığı Avrupa Şampiyonası’nda başarılı bir performans ortaya koyarak organizasyonu 10. sırada tamamladı ve 1998 yılından bu yana ilk kez Dünya Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkı elde etti.

Kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarında da bizleri çok sevindiren gelişmeler yaşadık. Yeşilyurt Kadın Voleybol Takımı, 19 yaş ortalamasıyla tarihlerinde ilk kez Challenge Kupası’nda şampiyon oldu. Bu güzel başarı örneğiyle birlikte Yeşilyurt, yarınımızın, geleceğimizin emin ellerde olduğunu bir kez daha kanıtladı. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı da Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarı göstererek ikinci oldu. Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı ve Ziraat Bankkart Erkek Voleybol Takımı ise CEV Kupası ile CEV Challenge Kupası’nda ikincilik elde etti.

Yılın son günlerinde ise voleybol tarihimizde bir ilke daha imza atarak 2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Gümüş madalya ile tamamladığımız 2019 Avrupa Şampiyonası’nın ardından tekrar Ankara’da prestijli bir organizasyon düzenledik. FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın yarı final ve final biletleri satışa sunulduktan kısa süre sonra tükendi. Voleybol sevgisinin ve ilgisinin bu denli büyüdüğünü görmek bizleri çok mutlu etti. Turnuva sırasında başkentimiz, misyonunu çok güzel bir şekilde yerine getirdi ve salonlarımızı dolduran seyircimizle bir araya geldik. Üstünde çok çalıştığımız, emek verdiğimiz bu organizasyonda VakıfBank’ın dünya şampiyonu, Fenerbahçe Opet’in de bronz madalyanın sahibi olması bizleri çok gururlandırdı. Seyircimizin desteği ve enerjisiyle geçtiğimiz günlerde Ankara yine tam bir voleybol şehriydi.

Geride bıraktığımız yılda sportif başarılarımızın yanı sıra Türk voleybolu adına birçok yeni iş birliklerine de imza attık. Ailemize yeni katılan Porçöz, BtcTurk, Bioderma, Mc Donald’s ve Alpaslan Endüstri markalarına bir kez daha hoş geldiniz diyor, sponsorluklarımızın da başarılar gibi uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum.

Son olarak, 2022 yılının tüm dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesi en büyük arzumdur. Uluslararası arenada tüm kulüp temsilcilerimiz ve milli takımlarımızın başarılarına yenilerini ekleyip, çıtayı daha da yükselterek gururumuz olmaya devam etmelerini ve 2022’nin de başarılarla dolu sağlıklı bir yıl olmasını dilerim.”

BEŞİKTAŞ BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ

“Çoğunlukla sevincimizi zaman zaman da üzüntümüzü paylaştığımız bir yılı geride bırakıyoruz. 2021 yılı, tarihte çifte şampiyon Beşiktaş’ı yazacak. Öyle bir şampiyonluk ki pandemi koşulları nedeniyle taraftarımızdan yoksun, yine aynı koşullar nedeniyle sıkıştırılmış fikstürde zaman zaman iki günde bir maç yaptığımız bir şampiyonluk. Öyle bir şampiyonluk ki spor kamuoyunun şans tanımadığı bir sezonda, başından beri bir an olsun inancımı yitirmediğim, bu inancı takımımıza aşıladığım ve takımımızın yanından ayrılmadığım bir şampiyonluk. Öyle bir şampiyonluk ki ekonomik zorluklara rağmen ‘BIRAKMAM SENİ’ diyen Beşiktaşlıların maddi manevi desteğiyle gelmiş, zafere inanmışların şampiyonluğu. Tekrar tüm Beşiktaşlılara kutlu olsun. Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarımızın yanına Süper Kupa finalini kazanıp bir kupa daha ekleyeceğimize de inancım tamdır.

2021 yılı, tarihe Kadın Futbol Takımımızın şampiyonluğunu da yazacak. ‘Futbol sadece erkek oyunudur’ sözünün aksine 2021 yılında KADINIYLA ERKEĞİYLE FUTBOL BEŞİKTAŞLILARIN OYUNUDUR diyerek tarihe büyük harflerle not düştük.

Türkiye’nin en fazla spor branşında faaliyet gösteren gerçek bir spor kulübü olarak, tüm spor branşlarımıza ve sporcularımıza sahip çıktığımız bir yıl oldu 2021. Basketbolda yeniden yapılanmaya giderek zarar eden değil hem sporcu geliştiren hem de denk bütçeli bir branş yarattık. NBA’e bir Türk basketbolcuyu Beşiktaş’tan göndermenin gururunu yaşadık. Boksta Dünya Şampiyonluğu yaşadık. Atletizmde ve güreşte farklı kategorilerde İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını tattık. Hentbol, güreş, boks, atletizm, jimnastik, tekerlekli sandalye basketbolu gibi Türk sporunda öncüsü olduğumuz branşlarda, öze dönüş prensibimiz gereği öz kaynağa ve tesislerin modernizasyonuna yatırım yaptık. Voleybolda zarar eden branşımızı öz kaynağımızdan gelen evlatlarımıza emanet ederek geleceğe yatırım yaptık. Bu genç sporcularımızı tüm dünya izleyebilsin diye ayırt etmeden branşlarımızın önemli maçlarını kurumsal YouTube kanalımızdan canlı yayınladık.

Memleketimizin ve dünyanın dört bir yanında derneklerimizin organizasyonlarıyla şampiyonluklarımızı birlikte kutladık. Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak ailem ve yönetici arkadaşlarımla birlikte “ağaçlı yol”dan Beşiktaş Köyiçi’ne yürüdük. Köyiçi’nde taraftarlarımız ve esnafımızla hasbihal ettik. Sonra hep birlikte omuz omuza “ağaçlı yol”dan Vodafone Park’a Beşiktaş maçına yürüdük.

Tekrar altını çizmekte fayda görüyorum; Bankalar Birliği ile daha önce yapılmış ve tüm gelirlerimizin borca karşılık temlik edildiği, ödemelerimizin bile yapılamamasına sebep olan eski anlaşma yerine, Bankalar Birliği ile yeniden anlaşarak borçlarımızı yapılandırıp finansal yapımızı yönetilebilir hale getirdik. Geldiğimizde alacaklıların kapıda sıraya geçtiği günlerden, profesyonel çalışanlarımızın maaşlarını alın terleri kurumadan gününde öder hale geldik. Bu ödemelerimizi yapabilmeye devam etmek için de gayret ediyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki bugün itibarıyla Beşiktaş’tan kimsenin bir kuruş alacağı yoktur.

Saha içinde mücadele ederken, saha dışında da Beşiktaş’ın hakkını savunmaya devam ettik. Kameralar önünde bağırıp çağırarak, şov yaparak değil, ilgili kurum ve kuruluşlarla etik kurallar çerçevesinde hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.

Tüm branşların tesislerini modernize ederken, Vodafone Park’ın iskânını yine 2021 yılı içinde aldık.

2021 yılının son günlerinde arkama yaslanıp bir yılı değerlendirme ve düşünme imkânı bulduğumda, milyonlarca Beşiktaşlıyı mutlu etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bu çok zorlu günlerden alnımızın akı ve bileğimizin hakkıyla çıkmamıza destek olan, yanımdan ayrılmayan aileme, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, profesyonel çalışma arkadaşlarıma, Genel Kurul Üyelerimize, taraftarlarımıza ve daima yanlarında olduğum bize bu gururu yaşatan sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum.

Bu yıl Covid-19 veya başka sebeplerle kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, hasta olanlara şifa; 2021 yılında dünyaya gelen Yavru Kartallarımıza Beşiktaş ile dolu ve onurlu bir ömür dilerim.

2022 yılında aynı güçle ve inançla çalışmaya devam edeceğimizden emin olarak, bana ve çalışma arkadaşlarıma güvenmeye, bizi desteklemeye devam edeceğinizi biliyorum. Başta Büyük Beşiktaş Camiasına ve tüm vatandaşlarımıza sağlıkla ve mutlulukla geçirecekleri bir yıl dilerim.”

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ

“İyi günde kötü günde sonsuz bir destek ve aidiyet duygusuyla her zaman Fenerbahçe’nin yanında olan Sevgili Fenerbahçe ailemiz, Bir yıla veda edip yeni bir yıla merhaba derken; Fenerbahçemizin 3 Temmuz Davası’ndaki haklılığının Yargıtay kararıyla bir kez daha kanıtlanması bizim için 2021’in en anlamlı adımı, gelecek günlerin de en umutlu haberlerinden biri oldu. Bu konuda atacağımız adımlarla Kulübümüzün elinden alınan haklar için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizlerle birlikte Kulübümüzün çatısı altında, büyük bir aile olarak beraberliğimizin hiç eksilmediği, omuz omuza Sarı Lacivert başarıları eşsiz desteklerinizle yaşayacağımız bir yeni yıl diliyor; 2022’nin ülke ve toplum olarak refah ve barış içerisinde geçireceğimiz, kadına şiddet olaylarının yaşanmadığı, gençlerimizin yarınlara umutla baktığı, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

GALATASARAY BAŞKANI BURAK ELMAS

“2022 yılının herkese mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum. Bu yılın da tüm Galatasaray camiası adına birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçeceğine inancım tam. Yeni yılınız kutlu olsun.”

TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU

“Bir önceki yıl, insanlık tarihinin en zor günlerinden bazılarını yaşadık. Milyarlarca insan, Covid-19 sebebiyle ailelerinden, sevdiklerinden, sosyal ve kültürel hayatlarından uzak kaldı. Tüm bu süreç boyunca dünyada sadece ve sadece sağlık ve futbol sektörleri ayaktaydı. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanları ve futbol emekçilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Covid-19 salgının etkisinin azalmaya başlamasıyla 2021 yılında umutlar çoğaldı. Başta futbol sektörü olmak üzere, hayatın geri kalanı bir nebze olsun normalleşti. Bu sürecin baş aktörlerinden doktorlarımız, bilim insanlarımız ve sağlık çalışanlarımız ise dünya tarihine geçecek bir özveriyle pandeminin sona ermesi için büyük gayret gösterdiler. Onlar, bu sürecin her anında bizlere umut aşıladılar. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın dört bir yanında bilim insanları pandemiyi sona erdirecek aşıyı bulmak ve insanlara uygulamak için var gücüyle çalıştılar. Umuyor ve diliyorum ki, 2022 yılı koronavirüsten tamamen arındığımız, eskisi gibi güldüğümüz, sevindiğimiz ve birbirimize sarıldığımız bir yıl olur.

Başarıya ulaşan tüm organizasyonlar, doğru ekiplerden kuruludur. Gerek futbol, gerek sağlık, gerekse dünya üzerinde hedefine ve başarıya ulaşan tüm sektörlerde doğru insanlardan kurulu büyük bir ekip çalışması vardır. Bugün Trabzonspor’un gelmiş olduğu nokta; sportif, ekonomik ve kurumsal olarak edinmiş olduğu başarılar işte bu ekip çalışmasının bir ürünüdür. Bizim iyi, doğru ve güzel insanlardan oluşan bir yönetim kurulumuz var. İyi, doğru ve güzel insanlardan oluşan bir teknik heyetimiz var. İyi, doğru ve güzel insanlardan oluşan bir futbolcu kadromuz var. İyi, doğru ve güzel insanlardan oluşan bir camiamız var. Tüm bunları bir araya getiren camiamızın 2022 yılında en mutlu ve güzel günlerini yaşamasını temenni ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.”

Tacizden, boşanmaya, dayaktan, küfre yıla damga vuran magazin olayları!