SPD den Berlin`de İslam Konferansı

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 3:35 pm - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 3:37 pm

Almanya’ daki toplumsal havanın değişmesi ve artan İslam düşmanlığından dolayı Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD ) Meclis Fraksiyonunun düzenlediği Konferans SPD Oberpfalz bölgesi Milletvekili Uli Grötschin katılımcıları selamlamasıyla başladı. Berlindeki Konferansta ilk konuşmayı yapan Aile Bakanı Dr. Franziska Giffey olmak üzere tüm konuşmacılar, 9 göçmen kökenlinin katledildiği Hanau saldırısı sonrası ırkçılığın Almanya’ da zirve yaptığını ve ırkçılık, ayrımcılık konusunda en ufak tahammül göstermeyeceklerini ifade ettiler.

Mehmet Tanlı

SPD Parti iç politika sözcüsü Ute Vogt‘un modere ettiği tartışma bölümünde ise  ‘ Almanya’ da Müslüman kimliğiyle inançlı ve bilinçli şekilde” başlığıyla kendi alanlarında başarılı olan  Younes Al-Amayra, Youtube yıldızı, komedi kollektifi „Datteltäter“ kurucusu Nariman Hammouti, Almanyadaki Askerler Derneği Başkanı Esra Karakaya, Youtube-Talkshow KARAKAYA Stand-up’ ın kurucusu ve Moderatörü Serpil Midyatli, Schleswig-Holstein Eyalet Milletvekili ve SPD Federal Yönetimi başkan yardımcısıZöhre Yari, Genç İslam Konferansı Federal Yönetim Kurulu Üyesi  aktüel politik gelişmeleri, uyumu tartıştılar.

Almanya modern bir göç ülkesidir, ırkçılığı kabul edemeyiz

Almanya’ nın dünyaya açık, modern bir göç ülkesi olduğunu söyleyen SPD li Milletvekilleri Konferansa katılan göçmenleri paralel toplanan beş farklı çalışma grubunda dinleyip onların şikayetlerini, dileklerini, taleplerini not aldılar. Çalışma Gruplarını yöneten Milletvekilleri Gülistan Yüksel ( Mönchengladbach) , Helge Lindh ( Wuppertal), Dr. Lars Castellucci ( Rhein-Neckar) , Sönke Rix ( Rendsburg-Eckerförde) , Josephine Ortleb ( Saarbrücken) İslam Konferansını gayet başarılı ve yerinde bir Aksiyon olarak gördüklerini söylediler.

Konferansa meclisteki oturum nedeniyle kısa şekilde katılan Warendorf bölge milletvekili Bernhard Daldrup’ ta ” ırkçılığa, ayrımcılığa, Müslüman düşmanlığına karşı parti olarak çok kararlı biçimde mücadele edeceğiz. Müslüman vatandaşlarımız müsterih olsunlar ” dedi .

Berlindeki Konferans çalışma gruplarında konuşulunların o grupları yöneten Milletvekillerinin konuşulanları tüm katılımcılara aktarması ve Milletvekili Dr. Eva Högl’ ün kapanış konuşmasıyla son buldu.