SpaceX turistik gezilere yakında başlayacak

Yayın tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 9:29 am - Güncelleme: 21 Şubat 2020 Cuma 9:29 am

 SpaceX , uzun çalışmalardan sonra NASA’nın ihtiyaç duyduğu, astronot taşıyacak uzay gemisi Crew Dragon’u çok yakında uçuracak.

Tüm test uçuşları başarıyla tamamlanan Crew Dragon sayesinde NASA ve ABD 2011’den sonra yeniden uzaya insan götürüp getirmeye başlayacak. Bu yeni uzay gemisini üreten Elon Musk, yani SpaceX ise, uzaya çıkıp yörüngede dolaşıp yeniden dünyaya inmek isteyecek uzay turistleri için planlarını açıkladı.

Buna göre uzay turistleri de 2021 yılında Crew Dragon gemileriyle uzaya çıkabilecek.Uzay gezilerini organize edecek Space Adventures şirketi ile ortaklık kuran SpaceX henüz fiyat açıklamış değil.

Ancak bu uzay yolculuğu, Virgin Galactic’in vaadettiği 10-20 dakikalık yörünge uçuşu kadar kısa olmayacak. SpaceX’in uzay gezisi planı tam 5 günlük uzay yolculuğu vaadediyor. Ayrıca, turisler yolculuktan önce NASA’nın Cape Canaveral uzay üssünde, birkaç hafta sürecek eğitimden geçecek. Diğer bir deyişle, sivil astronotlar olacaklar. Ciddi eğitimler alacaklar.

Sadece birkaç dakikalık uzay yolculuğu vaadeden Virgin Galactic’in bileteri onbinlerce dolardan sattığı biliniyor. Üstelik Virgin Galactic, SpaceX gibi sürekli uzaya inip çıkan deneyimli bir şirket değil. Dolayısıyla Elon Musk’ın uzaya çıkmak isteyen turistlerden çok yüklü bir ücret isteyeceği düşünülüyor. Ayrıca, Crew Dragon’u yörüngeye taşımanın Virgin Galactic’in uçakla havalanan uzay gemisi kadar düşük maliyetli olmadığı da biliniyor. Tüm o pahalı roket yakıtının, fırlatma rampalarının, uzun eğitimin ağır bir bedeli olacak.

Bu da demek oluyor ki, 2021’den sonra artık balayı lokasyonu olarak Maldivler değil, dünya yörüngesi genç gelinlerimizin yeni tercihi olacak. Evlilik planı yapan genç damatlarımız şimdiden para biriktirmeye başlayabilir. Peki siz uzay turizmi hakkında ne düşünüyorsunuz, bizime yorumlarınızı paylaşın.

Huawei Mate 30 Pro kutu açılış (Unboxing) ve ilk bakış videosu