SpaceX teknolojileri ücretsiz kullanılabilecek

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:26 am - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:26 am

SpaceX tarafından düzenlenen bir etkinliğe NASA yöneticisi Jim Brindenstine da katıldı. Brindenstine, şirket tarafından yürütülen süreçten rahatsız olduğunu ifade etmişti. Özellikle de teslimatın zamanında yapılmaması NASA tarafından en fazla üzerinde durulan konuydu.

Yapılan etkinlikte Q+A bölümünde Musk, NASA kuruluşunun Crew Dragon paraşüt geliştirme programı ile ilgili bir konuşma yaptı. Bu konuşmada NASA yetkililerinin paraşüt sistemi ile ilgili teknolojiyi istediği herkesle paylaşabileceğini söyledi. Açıkçası bu beklenmeyen bir çıkıştı.

Elon Musk yaptığı görüşmenin son derece açık olduğunu ifade etti. Konuşması sırasında net ifadeler kullanan şirket CEO’su, bütün teknolojilerin rakip firmalar tarafından da kullanılabileceğini söyledi. Böylece Musk, hiçbir rakibinin ondan daha iyi olmadığını belirtmek istedi.

Microsoft Mobil Office uygulamaları birleşiyor

Musk’ın bu ifadesinden sonra NASA yetkilisi, Amerikalılara ait teknolojilerin paylaşılmaması gerektiğini söyledi. Böylece onlar da SpaceX şirketi ile çalışmaya devam etmek istediklerini ifade etti. Peki sizce de Elon Musk tarafından belirtilen bu düşünceler NASA için etkili oldu mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.