SpaceX Starlink, Ukrayna’da günlük 150 bin kullanıcıya ulaştı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2022 Cumartesi 4:05 pm

Rusya-Ukrayna savaşı sahada devam ederken, bilişim tarafında da büyük bir savaş veriliyor. Rusya, Ukrayna’nın önemli altyapı sistemlerine ve iletişim ağlarına siber saldırılar düzenleyerek ordusunun ilerleyişine destek verirken, Ukrayna tarafı da bu siber saldırılara karşılık vermek için elinden geleni yapıyor.

Dijital dünyada verilen bu savaşta Ukrayna’nın en önemli silahlarından biri de SpaceX Starlink olmaya devam ediyor. Dünya yörüngesine yerleştirdiği uyduları ile en ücra köşelere bile yüksek hızda taşıyabilen Starlink, Ukrayna’da internetin kesintisiz olarak kullanılabilmesi ve bilgi akışı için kritik bir rol oynuyor. Bir yandan Rusya’nın siber saldırılarına karşı güvenli bir iletişim sistemi sunan Starlink, bir yandan da Ukrayna vatandaşları için internet hizmet sağlayıcısı görevi görüyor.

SpaceX Starlink

 

Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Ukrayna’da günde 150 bin kişinin SpaceX Starlink tarafından sağlanan interneti kullandığını açıkladı.

Ukrayna yönetiminin Elon Musk’a çağrı yapmasının ardından SpaceX, Ukrayna’ya destek kararı almıştı. 27 Mart’ta Starlink uydu interneti sistemini Ukrayna’da devreye sokan SpaceX, o günden beri ülkedeki istasyon sayısını hızla artırıyor. Starlink uyduları tarafından sağlanan sinyalin alınması ve dağıtılması için kullanılan alıcı istasyonlarının Ukrayna’daki sayısı 10 bini aşmış durumda. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Coinbase CEO’su: “10 yıl içinde 1 milyar kişi kripto para kullanıyor olacak”