SpaceX özel Crew Dragon görevi yeni bir başlangıç olacak

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 6:40 pm

SpaceX özel Crew Dragon görevi kısa bir süre içerisinde başlayacak. NASA ve SpaceX işbirliği ile birlikte hedefler belirlendi. Hadi gelin Crew Dragon ile ilgili bu özel göreve birlikte bakalım.

SpaceX genellikle NASA üzerinden çok fazla proje almasıyla biliniyor. Şirketin yaptığı anlaşmaların neredeyse tamamı bu uzay kuruluşu üzerinden gerçekleşiyor. Şimdi ise yepyeni bir görev daha ortaya atıldı. Henüz özel şartları açıklanmasa bile yine de temel proje belli oldu. Bu yeni projeye göre 2023 yılına kadar 3 özel astronotlu görev birkaç defa daha yapılacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronotları taşıyacak olan görev için ekip bile belli oldu. Şirket zaten düzenli olarak NASA projeleri almayı bekliyor. Bu nedenle astronotların taşınması konusunda zaman ve diğer konularda problem yaşamıyor.

Crew Dragon

Eski NASA astronotu Peggy Whitson tarafından yönetilecek olan ekipler Uluslararası Uzay İstasyonu’na geçecek. Ancak hemen öncesinde bazı denemeler yapılacak. Böylece güvenlik konusunda yeni önlemlerin alınması gerekip gerekmediği görülecek.

 

SpaceX tarafından yürütülecek olan projenin önemini anlamak için şirkette yapılan bazı açıklamalara bakmak gerekiyor. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell yaptığı açıklamada, “İnsanlı uzay uçuşlarında yeni bir dönem başlıyor” ifadelerine yer verdi. Böylece aslında bunun önceki uçuşlardan çok daha farklı olacağı ortaya çıktı.

SpaceX okyanusun üstünde uzay limanı inşa edecek: Çılgın proje diye buna denir

Dragon uzay aracı, acil durum hazırlık eğitimi, uzay giysisi ve uzay aracı giriş ve çıkış tatbikatları gibi eğitimler verildikten sonra astronotlar uçuş için hazır olacak. İnsanlı uçuşlar için yeni bir dönemin başlayacağı ifade edilen bu görev büyük bir heyecanla bekleniyor.