SpaceX Mars görevinde teknik aksaklıklar yaşıyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2020 Salı 9:32 am - Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı 9:32 am

Gezegenler arası seyahatler birçok bilim kurgu filminde ve kitaplarda görülebilecek bir detaydır. Birçok kişinin hayranlığını kazanmayı başaran SpaceX , bunu gerçeğe çevirmeye çalışıyor. Kuruluş her ne kadar reklam yapmasa bile aslında ortaya koydukları fikir adeta büyük bir ütopya. Bu nedenle çok fazla ilgi çekiyor.

SpaceX Mars görevini yürütmek için yapımına başladığı Starship roketleri, henüz istenilen seviyeye gelmedi. Bu nedenle hem roketin ana fırlatıcılarının güçlendirilmesi hem de motorlar ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Şirketin CEO’su Elon Musk, Mars görevi için 2024 yılına işaret etse bile uzmanlar bunun daha ileri tarihte olacağını söylüyor. Roketlerin iniş için uygun olmaması ve Mars gezegenine gitmek için yeterli koordinasyona sahip olunmaması en büyük problemler arasında görülüyor. Ayrıca kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre Mars görevi biraz ertelenebilir.

Starship roketlerin tanıtımını yapan Elon Musk, kesin konuşmadı. Tüm bunlar genel olarak değerlendirildiğinde Mars görevinin en az 10 yıl sonra gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Sizce SpaceX tarafından uzun bir süredir dillendirilen Mars projesi gerçekleşebilir mi?

Xiaomi Mi Note 10 inceleme. İddialı tasarım ve kameralar!