SpaceX her an çalışmalarını durdurabilir

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 15 Kasım 2020 Pazar 10:58 am

Mars konusunda herkesi heyecanlandıran SpaceX projeleri, pamuk ipliğine bağlı. Şirket elinden geldiğince hassas davranmaya çalışıyor.

Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX projeleri, henüz tam bir kalıba oturmadı. Özellikle mevcut koşullar bunu devamlı engelliyor. Mesela bundan bir önceki projede, hava koşulları nedeniyle çalışmalara devam edilemedi. Şimdi ise pandemi korkusu firmada hat safhaya ulaştı.

Bugüne kadar özellikle Starlink ve Mars gibi projelerle herkese ismini duyurmayı başaran bu firma, ne yazık ki son dönemlerde çok fazla problemle boğuşmak zorunda. Pandemi bunlar içerisinde en büyük olanı.

SpaceX projeleri

Muhtemelen astronotların ne kadar sıkı bir şekilde korunduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Uluslararası Uzay İstasyonu içerisinde meydana gelebilecek bir pandemi, bütün uzay çalışmalarını sıfıra indirebilir. Bu nedenle dünyadan buraya roket gönderirken fazlasıyla dikkatli olunması gerekiyor.

Herhangi bir astronota SpaceX şirketinden virüs bulaşabilir ve bu durum uzayda pandemiye neden olabilir. NASA işte tam da bu nedenle adeta kırmızı alarma geçti. Tüm bunlara ek olarak küresel iklim değişikliği nedeniyle mevcut uzay üstlerinin aşırı fırtınalı olmaya başlaması işin bir diğer sorunlu tarafı.

SpaceX için her şey bir kademe daha zorlaştı. Firma muhtemelen çok fazla beklemeden Mars projesini hayata geçirmek istiyordur. Ancak bu şimdilik pek mümkün görünmüyor. Pandemi koşulları düzelse bile, daha başka bazı problemler iyice büyüyecektir. Sizce SpaceX şirketi tüm bunların üstesinden gelebilecek mi?

Donald Trump aşı konusunda net tarih verdi