SpaceX Falcon Heavy büyük başarı sağladı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2019 Cuma 2:45 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma 2:45 pm

Uzay alanında çalışmalar yürüten şirketlerin sayısı her geçen yıl atmasına rağmen SpaceX Falcon Heavy popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Şirket son derece ilginç bir video yayınlayarak uzay hayranlarını heyecanlandırdı.

Falcon Heavy roketlerinin yeniden kullanılabilir olması en fazla heyecan yaratan konulardan birisi. Bunun nedeni ise uzay çalışmalarının maliyet açısından düşük bir düzeye gelmesi sağlanmış olacak. Şirket bu yüzden roketlere büyük bir önem veriyor.

Dünyanın yörüngesine çok başarılı bir şekilde uydular taşıyan Falcon Heavy roketleri sürekli olarak tekrar kullanılma imkânına sahip. Bu nedenle uzay çalışmalarında maliyeti büyük oranda azaltacak.

Falcon Heavy roketleri dünyanın yörüngesine çıktıktan sonra dış kaplamasını atmosfere bırakıyor. Böylece çekirdek kısmı çok daha hızlı bir şekilde hareket etmiş oluyor. Şirket geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir video ile bunu gözler önüne serdi.

Falcon Heavy’nin Arabsat-6A görevinde kullanılan kaplaması çok hızlı bir şekilde roketin gövdesinden ayrılıyor. Böylece roketin daha hızlı bir şekilde uyduları bırakması sağlanıyor. SpaceX şu an için en büyük hedef olarak Starlink uydularını gösterdi. Roketleri büyük oranda bu proje için kullanacak.

11.11 indirimleri N11 için felaket oldu