SpaceX, dogecoin’i kabul edecek

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 12:48 pm

Tesla birkaç ay önce Bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yaptığını duyurmuş ve ayrıca arabalarını satın almak için Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı. Şimdi, Elon Musk liderliğindeki başka bir şirket bu izi takip ediyor. SpaceX, ay görevi için ödeme olarak dogecoin’i kabul edecek.

Elon Musk, SpaceX’in önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde “DOGE-1 Ay’a Göre Görevini” başlatacağını ve şirketin ödeme olarak kripto para birimi dogecoin’i kabul edeceğini bir tweetle açıkladı. Gelişme, Nisan ayında Elon Musk tarafından SpaceX’in “gerçek aya gerçek bir Dogecoin” koyacağına dair bir tweet’in ardından geldi. Kanadalı mühendislik firması Geometric Energy Corporation, 2022’nin ilk çeyreğinde DOGE-1 CubeSat’ı Ay’a fırlatmak için SpaceX ile ortaklık kurdu. Görev, bir Falcon 9 roketinde fırlatılacak.

SpaceX

 

SpaceX Ticari Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Ochinero, Geometric Energy tarafından yayınlanan açıklamada, “Bu görev, kripto para biriminin Dünya yörüngesinin ötesinde uygulanmasını gösterecek ve gezegenler arası ticaretin temelini oluşturacak.” dedi. Hatırlatmak gerekirse, dogecoin kripto para birimi bir sosyal medya şakası olarak başladı ve Musk’ın bu yılın başlarında yaptığı tweetlerin ardından, neredeyse belirsiz olan dijital para birimi piyasaya geri döndü. Geçen ay % 800’den daha büyük bir sıçrama yaşadı ve şu anda 73 milyar dolarlık piyasa değeri ile dördüncü en büyük dijital para birimi oldu.

Twitter bahşiş kutusu ile yeni bir dönem başlatıyor: Paylaşımlarınızdan para alabileceksiniz