SpaceX ABD Savunma Bakanlığı ile anlaştı

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 4:37 pm

Elon Musk’ın 40 bin uydulu Starlink ağının ne işe yarayacağı ufak ufak ortaya çıkıyor. Musk, ABD Savunma Bakanlığı ile öyle bir sözleşme yaptı ki.

SpaceX ABD Savunma Bakanlığı ile anlaştı. Elon Musk’ın uzay gemisi geliştiren şirketi SpaceX misil uyarı sistemi kurarak dünyada fırlatılan tüm füzelerden Pentagon’u haberdar edecek.

Pentagon ile imzalanan 150 milyon dolarlık sözleşmeye göre Starlink uyduları birer casus uydu görevi görecek ve infrared sensörleriyle dünyada fırlatılan tüm füzeler hakkında Pentagon’a uyarı gönderecek. ABD, Uzay Geliştirme Ajansı (SDA) ile yapılacak işbirliğinde, SDA ayrıca L3 Harris şirketinden 190 milyon dolara alacağı sekiz özel uyduyu de Elon Musk’ın Starlink uyduları ile beraber kullanacak.

 ABD Savunma Bakanlığı

SpaceX kısa süre önce yine Savunma Bakanlığı’ndan uzaya askeri uydu taşıma görevleri almıştı. Bu da artık SpaceX’in sivil bir şirket değil, ABD askeri servisleri için çalışan askeri bir şirkete dönüştüğünü doğruluyor. Özellikle Starlink uydularının casus uydu olarak kullanılması fikri, Startlink’in pek çok ülkede hizmet vermesinin engellenmesine neden olabilecek.

Ayrıca, Çin ve Rusya gibi, uzaya kolay erişebilen rakip devletlerin, Starlink’i artık askeri bir hedef olarak göreceği ve sistemdeki uyduları düşürmek için çalışabileceği tahmin ediliyor.

Elon Musk’ın bütün dünyaya, düşük ücretlerle çok hızlı internet sağlayıp insanoğlu medeniyetini fezaya, nebulalara taşıma masallerının da burada son bulduğu anlaşılıyor. Bakalım Musk’ın uydularının ve uzay gemilerinin, dünyanın diğer ülkelerindeki darbelerde ve savaşlarda çarpıcı roller aldığı haberini de ne zaman yazacağız?

Bize, çok da uzun beklemek zorunda kalmayacağız gibi görünüyor. Zira, anlaşıldığı üzere, Musk Pentagon koridorlarına dalmış ve bulduğu her komutana, generale, bürokrata bir şeyler satmaya başlamış. Hayırlı işler Musk.

FIFA 21 inceleme puanları açıklandı son dönemin en kötüsü!