SpaceX 60 Starlink uydusu ile hedefine bir adım daha yaklaştı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2020 Cumartesi 8:01 am - Güncelleme: 1 Şubat 2020 Cumartesi 8:01 am

Dünyanın en büyük uzay şirketlerinden bir tanesi olan SpaceX 60 Starlink uydusu gönderdi. Böylece hedeflerine bir adım daha yaklaşmış oldular. İşte SpaceX ile ilgili son derece önemli haberimizin detayları.

SpaceX 60 Starlink uydusu fırlattı. 29 Ocak’ta gönderilen 60 uydu ile birlikte toplam sayı 240’a ulaşıldı. Toplamda 42.000 uyduya ulaşmayı hedefleyen şirket, önümüzdeki 5 ila 6 yıl boyunca her ay ortalama 2 kez uzaya bu uydulardan gönderecek. Yeniden yeryüzüne dönen Falcon 9 roketi, sonraki Starlink fırlatmalarında iş görebilecek.

Bu uydular Dünya’ya son derece yakın olacak ve bazı insanlar tarafından böyle birşey tehlikeli sınıfında değerlendiriliyor. Uyduların atmosfer çekimine girmesiyle birlikte yeryüzüne düşme ihtimali de bulunuyor.

starlink

SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin CEO görevini yürüten Elon Musk, kısaca misyonlarını anlattı. Gezegenimizin çevresini saran ve yere oldukça yakın olan birbirine bağlı 42 bin adet uydu ve bu uydular yardımıyla ucuz ve hiç görülmemiş hızlarda yüksek internet avantajı. Bunu sağlayabilmek içinse Dünya’nın tamamını sarmak gerekiyor.

Starlink uyduları birçok kişi tarafından devrim niteliğinde görülürken önemli bir topluluk bunu Dünya için son derece tehlikeli buluyor. Özellikle de uzay çöpleri konusunda büyük sorun yaşanabileceği ifade ediliyor. Tüm bu faktörlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek. Sizce SpaceX şirketi ortaya koyduğu bu misyonunda ve hedeflerinde başarılı olabilecek mi?

iPhone 9 özellikleri netleşti!