Türkiye’yi özetleyen iki RAP şarkı sosyal medyaya damga vurdu!

Yayın tarihi: 6 Eylül 2019 Cuma 2:09 am - Güncelleme: 6 Eylül 2019 Cuma 7:51 pm

Türkiye’nin gündemine oturacak iki RAP şarkısı gece saat 00:00 olmasıyla aynı anda yayınlandı. RAP sanatçısı Ezhel, “Olay” isimli son şarkısını yayınlarken, başını Şanışer’in çektiği bir grup RAP sanatçısı da “Susamam” adlı şarkıyı Youtube aracılığıyla paylaştı.

Sanatçılardan Susamam’a büyük destek: Dinlerken bir çok kez gözlerim doldu

Bugün yayımlanan iki rap şarkısı gündeme damgasını vurdu. Ezhel’in ‘Olay’ isimli şarkısı ve Şanışer’in 17 müzisyenle beraber yaptığı ‘Susamam’ şarkısı kısa bir süre içerisinde yüz binlerce kez dinlendi.

ŞANIŞER 17 ARKADAŞI İLE BERABER

Başarılı rap müzisyeni Şanışer, 17 dostuyla beraber ‘Susamam’ isimli şarkıya imza attı. Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel ve Kamufle’nin yer aldığı şarkıda farklı konu başlıklarıyla Türkiye gündemindeki meseleler; ‘adalet’, ‘özgürlük’, ‘eğitim’, ‘kadına yönelik şiddet’, ‘hayvana yönelik şiddet’, ‘kentleşme’ gibi konular işleniyor.

Belediyelerde ‘Susamam’ dalgası… ‘Cesaret bulaşıcıdır’

Deniz Tekin’in kısmında Emine Bulut’un öldürülmeden önceki sesleri de yer alıyor. Şarkı için tasarlanan tişört ise köy okulları için harcanacak.

EZHEL’DEN ‘OLAY’ ŞARKI

Rapçi Ezhel, ‘Olay’ isimli şarkıyı ve şarkı için hazırlanan video klibi sabaha karşı yayımladı. Kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan şarkı, Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi Türkiye gündemi konularını işliyor. Ayrıca video klipte toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsü de yer alıyor.

‘Olay’ trend listesinden kaldırıldı

Youtube, Ezhel’in ‘Olay’ isimli şarkısının videosunu sabah saatlerinde trend listesinden kaldırdı.

Kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan şarkı, Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz gibi Türkiye gündemi konularını işliyor.

Ayrıca video klipte toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsü de yer alıyor.