Sözcü HaftaSonu Gazetesi kapanıyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 11:21 am

Dolar kurunun artışıyla maliyet ve giderler de artmaya devam ediyor. Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Sözcü Gazetesi’nin hafta sonu eki Sözcü Hafta Sonu’nun kapanma kararını duyurdu.

Sözcü’nün hafta sonu eki Sözcü Hafta Sonu, dolar kuruyla birlikte maliyetlerin de artmasıyla, kapanma kararı aldı. Haberi Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, kişisel sosyal medya hesabından duyurdu. Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

“AKP – MHP ortaklığının beceriksiz, iş bilmez ve umursamaz tavrı, SÖZCÜ HAFTA SONU’nu vurdu. Dövizin fırlaması, TL’nin ise değer kaybetmesi yüzünden kurlar maliyetleri artırınca, SÖZCÜ HAFTA SONU Gazetesi, yayın hayatına son verdi. AKP ve MHP üç beş rantiyer için yıkarak gidiyor.”

 

Sözcü, 17 Nisan 2020 tarihinde, Sözcü Haftasonu Gazetesi’nin piyasaya sürüleceği haberini vermişti. Pandemi nedeniyle zor şartlarda bile baskıya devam eden Sözcü HaftaSonu Gazetesi doların artmasıyla maliyetleri yetiştiremeyerek kapanma kararı aldı. Gazete’de yeni ekin çıkması şu sözlerle duyurulmuştu:

“SÖZCÜ bugün iki ayrı gazete olarak piyasada. Hem SÖZCÜ, hem de sizler için özel olarak hazırladığımız “SÖZCÜ HaftaSonu Gazetesi” ayrı ayrı satılacak.”