“Söz verdik, yapıyoruz” diyen İmamoğlu kentsel dönüşüm desteklerini açıkladı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2024 Cuma 9:08 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 Cuma 9:08 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim döneminde verdiği kentsel dönüşüm vaatlerini yerine getirdiğini duyurdu. İmamoğlu dar gelirliler için alınan kararları teker teker açıkladı.

Deprem konusunda büyük tedirginlik yaşayan İstanbullular, kentsel dönüşümle yaşadıkları binaları yenilemek istiyor fakat ortaya çıkan maliyetler, geçim derdindeki vatandaşın elini kolunu bağlıyor.

İmamoğlu’nun vaadiydi! İş arayana ulaşım desteği İBB Meclisi gündeminde

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için dar gelirli vatandaşlar için alınan kararları duyurdu.  “Söz Verdik, Yapıyoruz. Kentsel Dönüşüme can suyu geldi” diyen Ekrem İmamoğlu, kira yardımından emeklilere verilecek desteğe kadar çok sayıda maddeyi sıraladı.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun duyurduğu kentsel dönüşüm destekleri:

Riskli yapı sahibi, hane içi aylık geliri toplamda 2 asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin KİPTAŞ ile yapacakları binaların maliyetinin yüzde 60’ını İBB karşılayacak.

Riskli yapı sahibi dar gelirli emeklilerin ise aynı kampanyadaki yapım maliyetlerinin yüzde 65’ini İBB karşılayacak

Aynı şekilde hane içi gelir 3 asgari ücretin altındaysa yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere yüzde 45 maliyet desteği geliyor.

Hızlı bina taramada yüksek risk grubuna ait olduğu tespit edilen 6.920 yapıdaki 80 bin aileye ilave 7.000 TL kira yardımı, emeklilere de 9.000 TL kira desteği yapılacak

Geçici kiralık konut hizmeti ile dönüşüm sürecinde barınma desteği sağlanacak. Bayrampaşa’da ilk örnek hayata geçiyor.

İlçe belediyeleriyle protokol yapıyor, hızlı bina tarama hizmetini yaygınlaşacak.

TARİHİ BİR DÖNEM BAŞLATIYORUZ

Ekrem İmamoğlu paylaşımın sonunda da  İBB desteği ve KİPTAŞ güvencesi ile İstanbul’da kentsel dönüşümde tarihi bir dönemi başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘ahbap’ yanıtı: Kendilerine baksınlar!

Kaynak: HABER MERKEZİ