Soymak istediği kuyumcu silahını çıkarınca böyle kaçtı

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 11:04 am - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 11:04 am

Bağcılar’da bir kuyumcuda silahlı soygun girişiminde bulunan şüpheli, kuyumcunun da silah çıkarması üzerine olay yerinden kaçtı.

Bağcılar’da şüpheli Raşit E. 4 Mart Perşembe günü şüpheli Raşit E., öğle saatlerinde kuyumcuya girerek, yanında getirdiği laptop çantasından silah çıkardı. İşyeri çalışanı H.A. ve M.B.’ye silahını doğrultan şüpheli, ziynet eşyalarını getirdiği çantaya doldurmalarını söyledi.

Konuşarak şüpheliyi oyalayan M.B., şüphelinin dalgın bir anında işyerine ait bulundurma ruhsatlı tabancayı çıkardı. Bu durum karşısında panikleyen Raşit E., koşarak olay yerinden uzaklaştı. M.B. ve H.A., polis ekiplerini arayarak ihbarda bulundu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkarak şüphelinin eşkalini ve kimliğini tespit etti. Şüpheli Raşit E. ve olayı organize ettiği iddia edilen 20 yaşındaki D.O ve 28 yaşındaki M.Ö. kaldıkları adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüpheli Raşit E., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öte yandan Raşit E.’nin 8, D.O.’nun 3 ve M.Ö.’nün ise 5 suç kaydı olduğu öğrenildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüphelinin, silahlı soygun girişimi kameralara yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin kuyumcuya girdikten hemen sonrasında çantasından silahı çıkardığı, çantayı masaya koyduğu ve hemen ardından çalışanın da silah çıkarması üzerine olay yerinden uzaklaşması yer aldı.