Soylu’nun ezberini bozan Namık Koçak: 12 Eylül döneminde Kenan Evren’e soru sorabiliyorduk

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 3:21 pm - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 4:02 pm

Süleyman Soylu’ya, Yunanistan’a geçiş yapan göçmenlerle ilgili açıklanan sayılarla ilgili soru sorduğu için hedef alınan TELE1 Program Müdürü Namık Koçak, o anları Gün Ortası programından Zeynel Lüle’ye anlattı. Koçak, “12 Eylül döneminde bile Kenan Evren’e soru sorabiliyorduk” dedi.

“140 bin göçmen ayrıldı dediniz ama biz bunu teyit edemedik bir türlü” dediği için Soylu’nun “Yunan tarafı olmakla” suçladığı gazeteci Namık Koçak, bu konuşmadan sonra polislerin basın kartını aldığını ve GBT incelemesi yaptıklarını söyledi. Koçak, Soylu’nun tepkisini, “Çok basit bir soruya bile tahammül edemedi” şeklinde anlattı.

TELE1’den Süleyman Soylu’ya ezber bozan soru

Gazetecilik görevini yaparken sorduğu soru nedeniyle bakan tarafından hedef alınan Koçak, “Türkiye’de kimin vatansever olduğuna, kimin hain olduğuna onlar karar veriyor. Ben her şeyi onun meşrebine veriyorum” dedi.

40 yıl aşkın süredir gazetecilik yapan Koçak, “12 Eylül döneminde bile Kenan Evren’e soru sorabiliyorduk. Turgut Özal’a, Süleyman Demirel’e ve Bülent Ecevit’e de rahatlıkla soru sorabiliyorduk. AKP dönemine kadar, gazetecilerin soru sormasında bir sıkıntı olmadı. Şu anda gazetecilerin soru sormasına bile tahammül edemeyen bir iradeden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.