Soylu’nun yardımcısı Özgür Özel sayesinde kardeşi hakkındaki FETÖ ihbarını öğrendi

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 10:49 am - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 10:49 am

CHP’li Özgür Özel, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin FETÖ’den firari olduğunu söyledi. Çataklı, kardeşinin 32 senedir yurtdışında yaşadığını belirterek, “Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik hazırlığı süren terör soruşturmasına tepki gösterdi. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’de çalışan kişilerin yakınları üzerinden bir terör iltisakı aradığını belirterek, “Kardeşten daha yakın var mı?” sorusu ile yardımcısı İsmail Çataklı’yı işaret etti.

Özel, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum, bakan yardımcının İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil de. Ondan sonra oturalım konuşalım. Terbiyesizliğin de bir haddi, hududu var” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesabından Özel’e yanıt vererek kardeşi hakkında ihbar olduğunu söyledi. Özel’in dile getirmesiyle kardeşi hakkındaki ihbarı öğrendiğini söyleyen Çataklı şunları söyledi:

“SEN SÖYLEYİNCE BAKTIM”

“Kardeş konusuna girecek en son kişisin @eczozgurozel Biyolojik kardeşinin durumu belli! Biyolojik olmayan kardeşin Selçuk Kozağaçlı DHKP/C yöneticiliğinden içeride! Kardeşim 32 yıldır yurt dışında yaşıyor Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir”

Çataklı’nın yanıtının ardından Özel, kardeşi hakkında bilgilerin açıklanmasını talep etti. Özel, şunları söyledi:

“Benim kardeşimin nesi var
Hadi açıkla!!!

Suçu mu var, sabıkası mı?
Terör örgütü bağlantısı mı?

İBB çalışanıysa kardeşinin suçunu hem kendisine hem belediyeye çektireceksiniz, FETÖ firarisi kardeşini sorunca çamura yatacaksınız.

İşte sizin ahlak ve adaletiniz”

Özgür Özel’den RTÜK’e: AKP’nin cezalandırma aparatına dönüşmüştür