Soylu’nun ‘tutuklandı’ diye duyurduğu IŞİD’in Türkiye emiri, daha önce de yakalanıp serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 12:24 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 1:45 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “tutuklandı” diyerek duyurduğu IŞİD’in Türkiye emirinin daha önce 4 defa yakalanıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in Türkiye emirinin yakalanarak, tutuklandığını duyurmuştu. Soylu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet teşkilatı” diye yazmış, paylaşımında söz konusu IŞİD’linin ne zaman ve nerede tutuklandığına dair ise herhangi bir bilgi paylaşmamıştı.

Soylu’nun bahsettiği IŞİD’in Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğu, 2017’de yakalanıp bırakıldığı, 2018’de bir daha yakalandığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Özden, 2017’de ‘IŞİD’in Türkiye emiri’ suçlamasıyla gözaltına alınmış ve salıverilmişti. 2018 yılında ‘Adana emiri’ olduğu iddia edilerek yakalanmış ve yine serbest bırakılmıştı.

‘SAYIN BAKAN BİLGİNİZ YOK GALİBA ZATEN TUTUKLANDI’

Gazeteci Erk Acarer ise, sosyal medya hesabından konuyla ilgili, IŞİD’in Türkiye emirinin tutuklandığını duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi.

“Sayın Bakan bilginiz yok galiba” diyen Acarer, IŞİD’in Türkiye emiri olan Mahmut Özden’in zaten 2 yıl önce yakalanıp tutuklandığını yazdı.

İşte IŞİD’in Türkiye emirine yönelik basına yansıyan o haberler: