Soylu’nun sınır dışı ettiği Vukotiç İstanbul’da suikastle öldürüldü

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 7:08 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 12:28 pm

TELE 1 HABER MERKEZİ

Sabah Gazetesi, Sırbistan’daki Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç, İstanbul Şişli’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. Soylu, 20 Mayıs 2021 tarihinde katıldığı TRT yayınında, Skaljeri’nin yakalanarak yurtdışına gönderildiğini söylemişti.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; suikast İstanbul Şişli Mecidiyeköy’de dün saat 19.00 sıralarında yaşandı.Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ YANINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Eşi ve çocuklarının yanında öldürülen Jovan Vukotiç’in Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından Kırmızı Bülten ile arandığı öğrenildi. Suikastı motosikletle gerçekleştiren ve kaçan silahlı saldırganın beş el ateş ettiği ve kurşunlardan 4’ünün Jovan Vukotiç’e isabet ettiği iddia edildi.

Vukotiç ismini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20 Mayıs 2021 tarihinde katıldığı TRT yayınında dillendirmişti.  Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına yanıt veren Soylu, Vukotiç ile ilgili de şu kritik ayrıntıyı paylaşmıştı: “15 Temmuz’dan bugüne 30 ulusal çete çökertildi. Organize suç örgütleri gayri nizami harplerin en önemli aparatları. Sırbistan’daki suç örgütü Skaljarı’ın kurucusu Jovica Vukotiç’i Antalya’da yakaladık ve teslim ettik.”

Soylu ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ diye duyurmuştu ama tutuklu bir sanık bile kalmadı

VUKOTİÇ TÜRKİYE’YE NASIL GİRDİ?

Jovan Vukotiç’in 2018 yılında Antalya’da yakalandığı, sınır dışı edilerek ülkesine gönderildiği ve ülkesinde 15 ay hapis yattıktan serbest kaldığı öğrenildi. Vukotiç’in Türkiye’ye sahte kimlikle girdiği iddia ediliyor.

Sabah gazetesinde yer alan haber şöyle: