Soylu’nun GAMER hamlesine CHP’li Erkek’ten tepki!

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 4:24 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 4:24 pm

CHP’li Muharrem Erkek, seçimlerde İçişleri Bakanlığı’nın sandık sonuçlarını toplama girişimine tepki gösterdi. Erkek, “Başka bir planınız mı var, darbe söylemleri de Soylu’nun ağzından çıktı, milli iradeye, demokrasiye darbe mi planlıyorsunuz?” dedi.

YSK ve partiler dışında yasalara göre sandık sonuçları toplamayacağı açıkça belirtilmesine rağmen İçişleri Bakanlığı, seçim günü sandık sonuçlarını bünyesinde kurduğu bir başkanlığa verilmesini talep etti. YSK bu talebi reddetti.

Bunun üzerine bakanlık, jandarma ve polisin sandık sonuçlarını toplayı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) aktarmasını talep etti. YSK, bakanlığın bu girişimine de yasak getirirdi.

Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ’14 Mayıs bir  siyasi darbe girişimidir’ sözlerini hatırlatarak bakanlığın hukuka aykırı isteklerine tepki gösterdi. Erkek şunları dile getirdi.

“SİZİN GÖREVİNİZ ASAYİŞ VE GÜVENLİK”

İçişleri Bakanlığı kendi bünyesinde paralel bir yapı kurarak yetki gaspı yapıyor, sana yasalar böyle bir görev yüklemiyor. Maalesef İçişleri Bakanlığı’ndaki memurlarda bu kanunsuz emir ve talimatları uygulamak zorunda kalıyor, onları da suça ortak ediyorlar. An be an takip etmek istiyor, neden? Kaybedeceğinizi gördüğünüz zaman için başka bir planınız mı var, darbe söylemleri de Soylu’nun ağzından çıktı, milli iradeye, demokrasiye darbe mi planlıyorsunuz? Yüksek Seçim Kurulu’nun yetkisinde olan bir şeyi siz nasıl üstleniyorsunuz? Sizin göreviniz asayiş ve güvenlik. Sandık sandık ilçe ilçe seçim takip etmek sizin göreviniz değil. Biz son derece hazırlıklıyız, herkes gidip oyunu kullansın ve oyunu da takip etsin.

“PKK İLE MASAYA OTURAN TEK İKTİDAR ERDOĞAN İKTİDARIDIR”

Erkek, muhalefeti terör örgütleri ile yan yana getirmeye çalışan söylemler hakkında da şunları ifade etti:

“Milletimiz şunu çok iyi biliyor, bunlar tutmuyor artık. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Ekonomik krizi, hayat pahalılığını, işsizliği, adaleti,eğitimi, sığınmacıları, Türkiye’nin en temel sorunlarını mı konuşabilirler? Kendi büyüttükleri bu sorunları konuşmaları mümkün olmadığı için ve Türkiye’nin gerçek gündemini örtmek için bu şekilde neredeyse toplumun yarısından fazlasını terörle ilişkilendiriyorlar. Bu memlekette Kandil’de, Oslo’da, İmralı’da PKK terör örgütüyle masaya oturan tek iktidar Erdoğan iktidarıdır. FETÖ’yle de yıllarca birlikte yürüdüler, çıkarları gerektirdiğinde, PKK’yla da masaya oturup pazarlıklar yaptılar tüm uyarılarımıza rağmen. IŞİD’le de zamanında kol kola girdiler, terör örgütleriyle bunlardan başka kol kola giren yok zaten. Olması da mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün, demokrasinin, hukuk devletinin güvencesidir. CHP’nin temelinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk vardır, Kuvay-i Milliye vardır. Yani bunları söyleyerek bir sonuç alamazlar ve zaten insanlar da artık itibar etmiyor. Aklı başında hiç kimse itibar etmiyor.”

 

Soylu’nun planı suya düştü! YSK polis ve jandarmanın sandık sonucu toplamasını yasakladı