Soylu’nun dokunulmazlık başvurusunda yeni iddia

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 10:36 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 11:04 am

İktidar kulislerinde dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunan Süleyman Soylu’nun bu adımı için, “Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok” denildiği iddia edildi.

AKP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yaklaşık 10 gün önce yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi. Soylu, dilekçesinde “Hakkındaki karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını” söyleyerek dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti.

Süleyman Soylu’dan ‘dokunulmazlık’ açıklaması: Namusumuzu yolda bulmadık

Soylu’nun bu adımının iktidar tarafından şimdilik bir karşılığının olmadığı iddia edildi. Gazete Duvar’ın Duvar Arkası’nda yayımlanan kulise göre, eski İçişleri Bakanı olan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun “hakkındaki karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını” söyleyerek yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçeyle ile ilgili herhangi bir aktif gündem yok. İktidar kulislerinde Soylu’nun başvurusu için, “Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi ama hakkında Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok” deniliyor.

“FEZLEKE GELİRSE DEĞERLENDİRİLİR”

Soylu’nun bu başvuru ile “Hakkımda bir sürü iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde bilgi-belge ne varsa başvurun, soruşturma konusu olsun. Fezleke gelsin. Ben şimdiden milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum” demiş olduğu ifade ediliyor. Kulislerde “Bir fezleke gelirse bu başvuru değerlendirilebilir” deniliyor.

Süleyman Soylu’dan ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ başvurusu

Süleyman Soylu, dokunulmazlık başvurusu

İktidar kulislerinde dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunan Süleyman Soylu’nun bu adımı için, “Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok” denildiği iddia edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ