Soylu konuştu herkes yalanladı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 10:37 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 12:06 pm

Sedat Peker’in iddialarının hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlamadı, birçok kişi ve kuruluş hakkında yeni iddialar ortaya attı. Soylu’nun iddialarına konu olan isimlerden yalanlama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT yayınına gelen eleştirilerin ardından bu kez Habertürk canlı yayınına çıktı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının hedefindeki Soylu, soruları yanıtlamadı, birçok kişi ve kuruluş hakkında yeni iddialar ortaya attı.

DAVUTOĞLU’NU HEDEF ALDI, YANIT GECİKMEDİ

Soylu’nun ilk hedefi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Soylu önce, “Yıl 2015. Başbakan Ahmet Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesinde MKYK toplantısında bir değerlendirme yaparken ‘HDP’yle anayasa yapabiliriz’ diye bir cümle çıktı ağzından. Tartışmalar o kadar çok şiddetli oluyordu ki bir ara Davutoğlu’nun dengesi kayboldu, ‘Odalarınızda ne konuşuyorsunuz, dinletip biliyorum.’ ” dedi, daha sonra soru üzerine “Dinlettim” ifadesini geri aldı.

Bunun üzerine Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Twitter üzerinden Davutoğlu’na ‘cevap hakkı doğduğunu’ belirterek, “Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın genel başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır” diye yazdı.

İKİNCİ HEDEFİ KAFTANCIOĞLU OLDU

Soylu daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında konuştu, “Kaftancıoğlu’nun korumalarını aldık, tehdit yoktu. Tehdit olmayan birisine, bu konuda herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Korumasını aldım, 15 gün sonra DHKP-C tehdit etti Kaftancıoğlu’nu” ifadelerini kullandı.

Soylu’ya Kaftancıoğlu’ndan, “Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım? Sonrasında ise cevap hakkımı kullandırırlarsa yayında söyleyeceğim. Suç örgütleri ile tuttuğu işler ortalığa dökülen devletin utanç vesikası içinde bulunduğu kirliliği başkalarına yapıştırmaya çalışmakta. Yayını izlemiyordum şimdi farkettim yayına bağlamıyorsunuz bari şu cümlemi okuyun. Benim adım Canan Kaftancıoğlu, adım Süleyman Soylu değil ki onun gibi terör örgütleriyle iş tutayım! Herkesi kendisi gibi sanıyor alçak!” yanıtı geldi.

‘İŞKENCE YOK’ DEDİ, ULUSLARARASI ÖRGÜTLERDEN RAPORLA YANIT GELDİ

Bakanın öne sürdüğü başka bir iddia ise Uluslararası Af Örgütü’nün dört buçuk yıldır işkenceyle ilgili hükümetin ‘önüne bir şey koymaması’ oldu. Örgütün Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan, Soylu’ya Twitter üzerinden cevap verdi. Beyhan, “Sayın Soylu’nun iddiasının aksine işkence, kötü muamele ve zorla kaybetme iddialarımız var. Burada paylaşıyorum” diyerek Türkiye’deki işkence iddialarıyla ilgili bir dizi raporun bulunduğu bir flood paylaştı. Beyhan’ın paylaşımından sonra örgütün Twitter hesabından da son yıllardaki işkence ve kötü muamele iddialarına dair acil eylem, rapor ve çağrıları içeren bir flood paylaşıldı.

SON HEDEFİ CHP’Lİ TEKİN OLDU, TEKİN’DEN AÇIK ÇAĞRI GELDİ

Soylu’nun bir diğer hedefi ise CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Soylu, Tekin’in attığı bir tweet’i ima ederek Peker’le ilişkisi olduğunu iddia etti. Tekin, Twitter üzerinden Soylu’ya ‘açık çağrı’da bulundu, şunları kaydetti:

“İçişleri Bakanlığı makamında oturan @suleymansoylu’ya açık çağrıda bulunuyorum. Sadece Sedat Peker değil herhangi bir suç örgütü yöneticisi ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim. Eğer ispatlayamazsa hemen şimdi @Haberturk canlı yayınında özür dilemek zorundadır. Sedat Peker, kendisinin bir kere bana selam verdiğini benim de bu selamı aldığımı iddia ediyor. Bu olayı da hatırlamıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım, ilişkim yoktur. Bu iddiaların tamamı da iftiradır. @HaberturkTV’ye de bağlanıp cevap hakkımı kullanmak istediğimi bildirdim. 2016 yılında akademisyenlerin tehdit edilmesine karşı partimizin hazırladığı bildirgeyi de ben okudum. Bu suç örgütlerine ve tehditlerine karşı her zaman dik durduk, dik duracağız.”

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar

TIKLAYIN – Soylu’ya tepki yağdı! Gazeteciler sordu Soylu yanıtlamadı

TIKLAYIN – Soylu’dan aynı soruya 5 gün arayla iki farklı yanıt

TIKLAYIN – Süleyman Soylu: İstifa etmeyi hiç düşünmedim

TIKLAYIN – Sedat Peker, Soylu’ya Twitter’dan yanıt verdi

TIKLAYIN – Merdan Yanardağ’dan program sonrası açıklama