Soylu’dan yangın açıklaması: Sosyal medyada 172 içeriğe işlem yapıldı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:59 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:59 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’teki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, sosyal medyada yangınla ilgili paylaşımların 172’si için işlem yapıldığını aktardı.

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“Bir taraftan yangınla mücadele aynı kararlılık ve aynı disiplinle devam ediyor. Diğer taraftan da vatandaşımızın yangından dolayı karşı karşıya kaldığı tüm meseleleri karşılamaya çalışıyoruz.

54 ayrı birimden 11 bin 844 haneden 36 bin 365 tahliye edildi. Bu sadece Muğla ölçeğindeki rakam. Bunların bir kısmı KYK’nın misafiri oldu, bir kısmı konteyner ve çadırlarda barınıyor. Diğer bir kısmı da kendi aileleri, yakınlarıyla kalıyorlar.

Yangınla karşı karşıya kalınan meselelerden bir tanesi de insanlarımızın yaşadığı binalar. Muğla ölçeğinde 971 bina 1943 bağımsız bölüm tespiti yapılmıştır. Bir bölümü az, bir bölümü orta, bir bölümü ağır hasarlı bir bölümü de yıkıktır. 77 konut acil yıkılacak, ağır hasarlı konumundadır.

Buraya toplam 20 milyon liralık yardım gönderilmiştir. Hem eşya hem de kiraya çıkma yardımları da tespit edildiği andan vatandaşlarımızın hesabına aktarılmaktadır.

Günlük ortalama gerek çalışanlarımız gerekse afetzede vatandaşlarımız için bir beslenme grubunu yöneterek hem Kızılay kendisi hem de diğer sivil toplum organizasyonları koordine ederek vatandaşlarımızın bu taleplerini karşılamaktadır. Şu ana kadar 200 bin litre civarında su dağıtımı sadece Kızılay tarafından gerçekleştirilmiştir.

Şu ana kadar sadece yangına dışarıdan gelen ve kamu kurum ve kuruluşlarından katılan personel sayısı 2975’tir. 473 de araçtır. Bunların 443’ü itfaiyedir. Azerbaycan’dan 110 personel ve 54 araç Türkiye’ye intikal etmiştir ve sahada çalışmaktadırlar.

6 bin 563 personel aktif olarak çalışmaktadır, 610 da araç tüm çalışma gruplarımızda çalışmasına devam etmektedir. Tam elektrik verilemeyen 1 tek mahalle var. Yaklaşık 10 km’lik bir hat var tamiri gereken. 103 elektrik direğimizde de hasar var.

552 kişi yangından etkilenerek hastanelere müracaat etmiştir. Bugün itibarıyla 35 ayrı mahalle ve 6 ilçede yangınla mücadele edilmektedir. Marmaris, Köyceğiz, Seydikemer, Kavaklıdere, Menteşe ve Milas.

Provokasyon yapmak isteyenler var. Sahada ve saha dışında motivasyon düşürenler var. 3 bin 246 içerik tespit edildi 172’sine işlem gerçekleştirildi”