Soylu’dan skandal kadın cinayeti açıklaması! Sosyal medyada tepki yağıyor

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 9:40 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 9:40 pm

İçişleri Bakanı Soylu’nun Meclis’te kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı konuşmada, “2020 yılında faili meçhul kadın cinayeti yok. Çünkü faili, suçu işledikten sonra çoğunlukla kaçmıyor, ya teslim oluyor, ya kendini de infaz ediyor, öldürüyor” ifadelerini kullanması yurttaşların tepkisini çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis’te düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu toplantısında “Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele” başlıklı bir sunum yaptı.

Kadına şiddetin “ne yazık ki kendine ait motivasyonları” olduğunu belirten Soylu, “Temas ettiği pek çok alan var. Mesela bizim ülkemizde, diğer ülkelerden farklı olarak, 2020 yılında faili meçhul kadın cinayeti yok. Çünkü faili, suçu işledikten sonra çoğunlukla kaçmıyor, ya teslim oluyor, ya kendini de infaz ediyor, öldürüyor. Aynı şekilde uzaklaştırma kararlarının etkileri var veya çevrenin, yakın akrabaların gelişigüzel barıştırma çabalarının doğurduğu, bazen tatsız sonuçlar var. Dolayısıyla buradaki davranış şeklini tüm yönleriyle çözmek, işin hem sosyal boyutuna, hem psikolojik boyutuna inmek, kolluk başarısı için de hepimiz açısından çok önemli” dedi.

SOYLU’NUN İFADELERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yurttaşlar Soylu’nun açıklamalarına sosyal medyada tepki gösterdi.

İşte tepkilerden bazıları;