Soylu’dan ‘Kobani’ tutuklamalarına eleştiriye tepki: Yüzlerce yıl geçti, Kerbela’yı unuttuk mu?

Yayın tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 2:07 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 2:16 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Kobani eylemleri’ soruşturmasının 6 yıl sonra yapılmasının eleştirilmesiyle ilgili, “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti. Kerbela’yı unuttuk mu?” dedi.

Süleyman Soylu, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Bakan Soylu ile birlikte bakan yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve jandarma personeli katıldı.

“DEVLET UNUTMAZ”

Törende konuşan Soylu, Kobani operasyonlarının 6 yıl sonra yapılmasını eleştirenlere, “Yüzlerce yıl geçti, Kerbala’yı unuttuk mu? Haksızlığı, zulmü, katli unuttuk mu? Devlet unutmaz. Devlet unutursa devlet olmaz. 6 yıl önce bunun talimatını verenleri mağdur edebiyatıyla birlikte bugün aklamaya çalışanlara tek bir cümlemiz var, bu dünyanın öteki dünyası da var. Esas adalet orada, hakkaniyet orada” yanıtını verdi.

Eleştirilere ‘Kerbela’ benzetmesi ile yanıt veren Soylu, “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti. Kerbela’yı unuttuk mu? 6 yıl önce bunun talimatlarını verenleri mağdur edebiyatıyla aklamaya çalışanlara tek sözümüz var. Bu dünyanın öteki dünyası da var” diye konuştu.

HDP’Yİ ARAYAN GENEL BAŞKANLARA: BİRİ BANA BUNU İZAH ETSİN

Bakan Soylu, operasyonun ardından siyasi parti genel başkanlarının HDP’yi telefonla aramasına da tepki göstererek, şunları söyledi:

“PKK’nın talimatıyla Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda bu kararı alıp ondan sonra sokaklara insanları davet edip yakmayı, yıkmayı terör örgütünün talimatıyla yerine getirenleri telefonla aramak ne demektir? Bunu kabul edeceğimizi mi zannediyorsunuz? Siyasi partilerin genel başkanlarına sesleniyorum. 3 tane siyasi partinin genel başkanı, benim bildiğim kadarıyla HDP’nin genel merkezini arayıp, bu talimatları verenin hukuk çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra ‘geçmiş olsun’ dileği iletmeleri ne demektir? HDP’ye telefon açıp ’37 kişiyi öldürdünüz, daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? 13 Türk bayrağını yakmak için, Atatürk büstlerini yıktığınız için aferin mi dediler? Niçin aradılar, niçin geçmiş olsun dediler. Biri bana bunu izah etsin. Mağdur edebiyatı, 21’inci yüzyılda terör örgütlerinin yeni silahıdır. Bu oyuna kimse gelmesin.”

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı