Soylu’dan Kılıçdaroğlu’nun “telefonlarım dinleniyor” sözlerine yanıt

Yayın tarihi: 5 Aralık 2020 Cumartesi 3:31 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2020 Cumartesi 3:41 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonlarının dinlediği yönündeki sözleriyle ilgili, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya koyulan tüm mücadeleye iftiradır, büthandır” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında, “Benim telefonlarımın eşimin çocuklarımın telefonlarının dinlendiğini, takip edildiğimi biliyorum” demişti. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt geldi.

Soylu Twitter’dan yayımladığı açıklamasında, “”Sayın Kılıçdaroğlu’nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya koyulan tüm mücadeleye iftiradır, büthandır” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun açıklaması şöyle:

“MÜCADELEYE İFTİRADIR…”

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya koyulan tüm mücadeleye iftiradır, büthandır. Aynı zamanda devletimizi zafiyete uğratmaya da matuftur.

Sistemimizin önemli kurumlarından birisi olan Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanlığı sorumluluğu ile de asla bağdaşmamaktadır.

İstihbarat birimlerimiz yılda 4 ayrı birim tarafından en az 4 kez denetlenmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise adresi basın yayın organları değil, Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır. Savcılara yapılacak suç duyurusu karşısında atılacak tüm adımlara hazırız.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun devletin, güvenlik güçlerimizin ve özellikle başarılı operasyonlara imza atan istihbarat birimlerimizin güvenini zedelemeye ve itibarını sarsmaya yönelik bu hayal ürünü açıklamaları kınıyor, kendisini gerçek dışı iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.”

TIKLAYIN – TELE1 gündeme getirdi, Kılıçdaroğlu doğruladı: Yeraltı dünyası ile bizi susturmayı düşünüyorlar