Soylu’dan İmamoğlu’na: Tarihin en kötü belediye başkanı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 6:48 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 6:48 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanının terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından süren tartışmalar devam ediyor. İBB, çalışan hakkında işe başlamadan önce kendilerine sunulan adli sicil kaydının temiz olduğunu göstermiş ve yaşanan olayı “kumpas” olarak değerlendirmişti. Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için, “3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı !” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir İBB çalışanının terörden tutuklanmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Soylu, “Devlet teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir” dedi.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden İmamoğlu’nu hedef alan Soylu şunları söyledi:

“3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı ! Devlet de Millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez. Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız. Demedi demeyin…”

“İBB’ye işe aldığı teröristi, yakalamamızdan şikayetçi yüzsüz! Türk Polis Teşkilatı’na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil; sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK’ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın?”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı bir kişinin terör örgütü PKK mensuplarıyla beraber silahlı fotoğrafının çıkmasının ardından İBB konuya ilişkin açıklama yapmıştı. İBB, çalışan kişinin sınırlı süreli bir projede görevli olmasına rağmen adli sicil kaydı alındığını ve adli sicil kaydının temiz olduğunu belirtmişti.

İBB çalışanına terör gözaltısı haberine ilişkin İBB’den açıklama: Adli sicil kaydı temiz