Soylu’dan, HDP’nin Gerçüş’teki cinsel istismarla ilgili paylaşımına tepki

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 5:33 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 5:41 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman Gerçüş’te 15 yaşındaki çocuğun cinsel istismarıyla ilgili paylaşım yapan HDP’ye “Örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Batman’ın Gercüş ilçesinde, aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu kişilerin 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası öne sürülmüş, olay Türkiye gündemine oturmuştu. Başsavcılık olayla ilgili 1 kişinin tutuklandığını ve yayın yasağı kararı verildiğini açıklamış, “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.

HDP Fatih İlçe Örgütü olayla ilgili, “15 yaşında bir çocuk, 3 gebelik. Uzman çavuş, polis ve korucu dahil toplam 27 erkekten sadece biri tutuklu. Savcılık bununla da yetinmeyip gizlilik kararı verip yayın yasağı getiriyor. Biz de oturup çıkacak sonuca güveneceğiz, öyle mi? Meydanlardayız” paylaşımını yaptı.

HDP’nin paylaşımına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan tepki geldi. Soylu, “Yalan ağzına yuva yapmış’ siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının malum durumunu örtbas etmek için atıyor… Tutuştular! Ama örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor” paylaşımını yaptı.

TIKLAYIN – Emniyet’ten ‘Gercüş’ açıklaması: 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır

TIKLAYIN – Batman’da ’15 yaşındaki çocuğa 27 kişi tecavüz etti’ iddiası

TIKLAYIN – Gercüş’teki tecavüz olayı Meclis’te… HDP’li Uca: Kimler ne için korunmaktadır?