Soylu’dan ‘Hafıza Odası’na tepki: HDP’liler, CHP’liler yan yana

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 9:54 am - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 10:07 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’daki ‘Hafıza Odası‘ sergisine tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet, dün akşam saatlerinde Diyarbakır’a gitti. Burada Diyarbakır’da açılan Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ sergisine tepki gösteren Soylu, “Ben merak ediyorum. Bu hafıza odasında Dürümlü de katledilenler, yüreğimizi yakan Aybüke öğretmen, bir köydeki üç aylık, altı aylık bebek var mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz?” dedi.

Sergi üzerinden HDP ve CHP’yi de hedef alan Soylu, şöyle konuştu: “Bir hafıza odası açtılar. Ben merak ediyorum. Hafıza odasında açanlara bakarsanız, Cumhuriyet Halk Partililer ve HDP’liler yan yanalar. Bu hafıza odasında Dürümlü de katledilenler var mıydı? Bu hafıza odasında türküleriyle yüreğimizi yakan Aybüke öğretmen var mıydı? Bu hafıza odasında bir köydeki üç aylık, altı aylık bebek var mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz? Neyi temizlemek gayreti içerisindesiniz?

“SİZ HER ŞEYİ GÖRDÜNÜZ”

Burada sizlere ifade etmek istiyorum: Şuradaki topluluk var ya siz her şeyi gördünüz. Darbe, anarşik, terörizmi gördünüz. Avrupa’dan, Amerika’dan parmak sallamak gördünüz. Aşağılanma gördük, hep birlikte gördük bunları. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabah kalktık. Beş kat fukaralaştığımızı gördük. Görmediğimiz kalmadı. Yoksulluk, fukaralık her biri görüldü. Hep beraber bir şey yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı olabilir. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı etnik kökenlere sahip olabiliriz. Ayrı şekilde dünyaya bakabiliriz. Ama hep beraber bir şey yapmalıyız. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir daha göstermeyelim. Onlar bizim kadar mukavemetli olmayabilir. Onlar bizim kadar dayanıklı olmayabilir. Çocuklarımıza, gençlerimize elimize fırsatı geçirdik. Altyapısı güçlü bir Türkiye’ye bırakıyoruz. Kuvvetli bir Türkiye. Etrafındaki coğrafyanın hayran hayran izlediği bir Türkiye bırakıyoruz.”

Tabutlu sergide Kardeş Türküler çaldı Ertuğrul Özkök ve İsmail Saymaz halay çekti