Soylu’dan Erol Mütercimler açıklaması

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 9:40 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 9:40 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, imam hatip mezunlarıyla ilgili söyledikleriyle tepki çeken Erol Mütercimler’e ilişkin yaptığı açıklamada, karşılığını bulacak dedi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Erol Mütercimler’in imam hatiplilere yönelik sözleriyle ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

“Milletimiz gerekli cevabı verdi. Türkiye’yi bu kadar farklı düşüncelere savurmak, iyi niyetli bir girişim değil. Reddetmenin bile hafif olabileceği, o ifadenin bile yetmeyeceği bir davranış biçimi. Ben bütün bunların hem ahlaki boyutunun olduğunu hem de hukuki boyutunun da olması gerektiğini düşünenlerdenim. Geçmiş dönemin, eski Türkiye’nin, eski anlayışın, Türkiye’de vesayet odaklarının içimizdeki meseleleri kendimizin tartışmasını engellemek için tahrik etmeye çalıştığı, başka bir noktaya bakmamızı istediği o anlayışın bir tezahürü olarak görüyorum.

Bunlar tortudur. Millet bu tortuları ak pak beyaz oylarıyla beraber temizleyip atmaktadır. Onun için bunlar, hakikaten bizim konuşmamamız gereken, hepimizi üzen bu tip kategorizasyonların Türkiye’nin bugününe de dününe de yarınına da zarar verebileceği yaklaşım biçimleridir. Biri ahlakidir, biri hukukidir. Ahlaki meselesi toplumun nezdinde karşılığını bulmuş, gerekli reaksiyonu almıştır. Ayıplanmıştır. İkincisi de hukukidir, o da kendi karşılığını bulacaktır.”