Soylu’dan alkol yasağına ilişkin açıklama: Çocuklar okullarından, insanlar işinden vazgeçiyor

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 9:47 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 12:11 am

Soylu “tam kapanma” süresinde alkol satışına getirilen yasağa ilişkin yaptığı açıklamada, “Geçen dönemde de alkol satışıyla ilgili tartışmayı yaptık. Hafta sonu kısıtlama yasaklarıyla önümüzdeki kısıtlamanın hiçbir farkı yok. Sadece süre uzun, insanın en temel haklarından biri olan seyahat hakkı yok. Çocuklar okullarından, insanlar işinden vazgeçiyor. Kurallar aynı süre uzun, biraz sabırlı olmamız lazım” dedi.

NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, alkol yasağıyla ilgili, “Hiçbir artı kısıtlama söz konusu değil. Kurallar aynı süre uzun. Dünyada da birçok kısıtlama var. İnanın İngiltere’den Fransa’ya kadar birçok örnek var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Şimdi çok rahat bir şekilde kendimizi aşılama takvimine kadar hedefleyip bu sorunu çözeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Alkol tartışmasından hiç rahatsız değilim” diyen Soylu, “Geçmiş dönemde de yapıldı, öncesinde de yapıldı, şimdi de yapılıyor. Biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım. Önemli olan bu…” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’DA BUGÜN KATLİAM ENGELENDİ”

Bakan Soylu açıklamalarının devamında İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir” diyen Bakan Soylu şöyle konuştu:

“Onun da şeyini ilerleyen saatlerde söyleyeceğim. İstanbul emniyetimize polisimize çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin bu konularda canını yakanlar tekrar yaşatacaklarını düşünmüşlerdir ama buna izin verilmemiştir.

Bugün PKK mensupları İstanbul’a 5 kg patlayıcı getirdiler. Polisimizin otogardaki takibi sonucu ve istihbaratımızın bu konudaki keskin hafızası sonucu 5 kg patlayıcıyı otogarda tespit ettiler. Binlerce kişi oradaydı. Bunları yerleştirenlerini yakaladılar ve patlayıcıyı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Akşama doğru böyle bir operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi ve 2 kişi gözaltına alındı.”

THODEX’TE VURGUN “RAKAMINI” AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık olaylarından biri olarak değerlendirilen Thodex hadisesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kripto para borsası Thodex’teki vurgunun 108 milyon dolarlık bir portföy olduğunu ifade etti.

Thodex CEO Faruk Fatih Özer’in yatırımcıların 2 milyar dolarını alarak yurtdışına kaçtığı iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Soylu, Thodex vurgununun 108 milyon dolar olduğu ifade etti.

Bakan Soylu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“Bir gizlilik üzerinde olan dava. Şu ana kadar 82 kişiye yönelik gözaltı kararı çıktı. 77 kişi gözaltına alındı. Hâlâ sorgulamaları devam edenler var. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı’na iletildi. Biz gece yarısı Interpol’e ilettik. Interpol de sabah 10’da kırmızı bülten çıkardı.

Biz buradan yapabildiğimiz ölçüde internetten teknik takip yapmaya çalıştık. Bu konuda Arnavutluk makamlarıyla değerlendirmemiz sürdü. Onlardan da izin alarak dört ülkeye ekip gönderdik. Karadağ’dan Kosova’ya kadar Arnavutluk’un etrafındaki ülkelere ekipler gitti. Kırmızı bültenle yakalandığı zaman bu ülkelerde iade anlaşmamız var.”

Ersan Şen içki yasağına “Hodri meydan” dedi: İçişleri Bakanlığının bu tür genelgeyi çıkarma yetkisi yok