Soylu yine hedef aldı: Ses ver Kılıçdaroğlu

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 6:00 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 6:03 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak dört soru yöneltti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından ‘Ses ver Kılıçdaroğlu’ notuyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. CHP liderine dört soru yönelten Soylu, paylaşımında şunları kaydetti:

*”Abisi terörist olan ortağın HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun Türk Polisine hakaretine tepkin olacak mı?

*ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nın göreve gelir gelmez YPG Terör Örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesi hakkında ortaklarından onay almadan herhangi bir görüş beyan edecek misin?

*Altılı masa sonrası imzalanan mutabakat metinini; partindeki eski bir büyükelçi ile AB ülkelerinden bir büyükelçiye düzelttirmek için gönderdin mi? Ortaklarının bundan haberi var mı?

*15 Temmuz öncesi, FETÖ elebaşının talimatlarını muayenehanede alıp Parti Genel Merkezi’nden telefon açtın mı?”

NE OLMUŞTU?

Soylu, 6 muhalefet partisinin ortak açıklamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir büyükelçiye düzelttirmeye götürdüğü iddiasında bulunuyor.

Bunun üzerinden daha önce de CHP’yi hedef alan Soylu “Büyükelçilere de sesleniyorum. Yanımıza gelip bu süreci çok iyi yönetiyorsunuz deyip el altından ana muhalefetin liderine kışkırtıcılık yaptırmayın” demişti. CHP ise  Soylu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Soylu yine bunun üzerine sorulan “CHP, sizin büyükelçiler söyleminiz üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “Memnuniyet duyarım. Türkiye önümüzdeki günlerde bu konularda çok yeni şeyler duyar” yanıtını vermişti.

Soylu’dan CHP’ye: Türkiye çok yeni şeyler duyar

CHP’den Süleyman Soylu’ya suç duyurusu