Soylu yeni partiye kapıyı kapattı, Erdoğan’la görüşmesine dair ipucu vermedi

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 1:14 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 1:40 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ne konuştuğunu açıklamayan Süleyman Soylu, yeni parti kuracağı iddialarını kesin bir dille reddetti.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun partisinden istifa ederek yeni bir parti kuracağı ileri sürülmüştü. Oda TV’den Mert Taşçılar‘a konuşan Soylu iddiayı yalanladı.

“Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir” diyen Soylu “Ayrı bir siyasi parti kuracak diyen dedikoduculara söylüyorum; 40 yıl oldu siyasi hayatım… Siyaseti, dedikodular mühendislikler değil Allah’a, millete doğrulara olan sadakat belirler” ifadelerini kullandı.

Soylu siyasi geleceği ile ilgili soruya ise “Ailemizin mücadelesinin yeri AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır” diye yanıtladı.

Soylu son olarak “Siyaseti dava olarak unutanlara da tavsiyem davanın lideri Tayyip Erdoğan’dır. Ne kadar yaşarım bilemem. Babamı sedye ile oy vermeye götürdük. Yaşadığım sürece sedye ile de tekerlekli sandalye ile de olsa davamızın neferi olarak oy vermeyi Allah nasip etsin diye dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME MAHREM’

Dün akşam saatlerinde Soylu’nun Erdoğan’la Saray’da görüştüğü iddia edildi. Külliye’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ne görüştüğü sorulan Soylu buna ise “Cumhurbaşkanı ile bir görüşmedir. Siz de takdir edersiniz ki mahrem” diye yanıt verdi.

Flaş kulis! Süleyman Soylu istifaya hazırlanıyor, yeni bir siyasi oluşumun başına geçecek

Kaynak: HABER MERKEZİ