Soylu Yassıada’da yemek yediğine yönelik haberi yalanladı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 9:22 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 2:02 pm

Milyonlarca liraya mal olan Yassıada’ya hafta içi kimsenin gitmediği, yapılan 200 kişilik caminin imamının bile olmadığı ortaya çıktı. Süleyman Soylu’nun eşiyle gelip akşam yemeği yediği iddia edilirken Soylu iddiaları yalanladı.

İstanbul’daki Yassıada, milyarlarca lira harcanarak Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak ziyarete açıldı. Betona dönüştürülen adaya hafta içi kimsenin gitmediği, hafta sonları da günde bir defa ulaşım sağlandığı öğrenildi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, adada bulunan ve  Fatin Rüştü Zorlu’nun adı verilen 200 kişilik dev caminin imamının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Adalar İlçe Müftülüğü yetkilileri, “Demokrasi ve Özgürlükler Adası özel statüde olduğu için adaya sadece cuma namazları için imam gidiyor. Diğer günlerde ve vakit namazlarında imam olmuyor” açıklamasını yaptı.

“ATATÜRK RESİMLERİNİ İNDİRDİLER”

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ada çalışanları ise, adanın AKP’liler için bir sayfiye yerine dönüştüğünü söyledi. Çalışanlar, “Adaya neredeyse hafta içi kimse gelmiyor. Hafta sonu az sayıda insan gelse de hafta içi adanın hiç ziyaretçisi yok. Adaya Bilal Erdoğan gezmeye geldi. Onun haricinde Süleyman Soylu eşi ile gelip akşam yemeği yedi ve gitti. AKP’li siyasetçiler de bu şekilde geliyor sadece. Ada Albayrak Grubu’na devredildikten sonra idari bölümlerdeki Atatürk resimlerini indirdiler. Özellikle kadın personele yönelik mobbing yapmaya başladılar” dedi

SOYLU YALANLADI

AKP Milletvekili Süleyman Soylu ise habere ilişkin olarak, “Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun açıklaması şöyle:

“Görevden ayrıldıktan sonra DA Sözcü, Karar, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, T24… 14-28 Mayıs yenilgisinin etkisiyle, Tam da beklediğimiz gibi sipariş itibarsızlaştırma “haber”lerine devam ediyor. Ortak nefret ettikleri kelimelerden derleme; Yassıada, “AKP”, Cami, İmam, Süleyman Soylu Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinin haberleri tamamen gerçek dışıdır…

Hassasiyetim; Terör örgütü yayın organının Yassıada’yı itibarsızlaştırmasıdır. Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur.”

3,8 milyar lira harcamışlardı! Yassıada, Albayrakların tekelinde ‘Issız ada’ya döndü