Soylu, talimatı Twitter’dan veriyor

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 11:30 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 11:37 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Barış Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Atay’a yönelik, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” demesinin ardından olması ise dikkat çekti. Gazeteci Can Bursalı, Müyesser Yıldız’ın Soylu’nun tweet’inden sonra tutuklandığını hatırlatarak, “CHP Gençlik Kolları üyesinin evi Süleyman Soylu tweet attıktan sonra polis tarafından basıldı, Barış Atay, Süleyman Soylu tweet attıktan sonra saldırıya uğradı” diye yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Gazeteci Can Bursalı, Müyesser Yıldız’ın Soylu’nun tweet’inden sonra tutuklandığını hatırlatarak, “CHP Gençlik Kolları üyesinin evi Süleyman Soylu tweet attıktan sonra polis tarafından basıldı, Barış Atay, Süleyman Soylu tweet attıktan sonra saldırıya uğradı” ifadesini kullandı.

Tele1, Soylu’nun tweet’leri sonrası geçmişte olduğunu neler olduğunu derledi:

SOYLU’YLA TERS DÜŞEN ODATV HABER MÜDÜRÜ TUTUKLANMIŞTI

Süleyman Soylu’nun Twitter üzerinden tartıştığı Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alınmıştı.

Tartışma sonrası Yıldız’ın evinde polislerin arama yaptığı belirtilmişti. Yıldız, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ‘askeri casusluk’ suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor.

Müyesser Yıldız, yakın zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çıkan bir tartışmada ters düşmüştü. Yıldız, kişisel Facebook hesabından Bakan Süleyman Soylu hakkında bir paylaşımda bulunmuş ve “Anlaşılan o ki Bakan Soylu’nun söylediği gibi Çemçe grubu tamamen yok edilmemiş” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Soylu da bu sözlere cevaben “Çemçe grubunun itlafına, bir PKK bir sen üzülmüşsün” şeklinde yanıt vermişti.

SOYLU’NUN HEDEF GÖSTERDİĞİ CHP’Lİ ÜYENİN EVİNE POLİS BASKINI

29 Ağustos’ta Soylu’nun sosyal medya hesabından tepki gösterdiği CHP Avcılar İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mutlu Yıldırım’ın evinde polis araması yapılmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bu ülkenin İçişleri Bakanının sabah hedef gösterdiği Avcılar gençlik kolları üyemizin evini an itibariyle polis bastı” demişti.

 

SOYLU, İSTANBUL BAROSU’NU HEDEF GÖSTERDİ: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKA BAHÇESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının İstanbul Barosu’na asılmasına tepki gösterirken, “Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosuna asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun” demişti.

Bakan Soylu, kendi adına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanıyla oynamasınlar artık” diyerek, baroyu “terör örgütlerinin arka bahçesi” sözleriyle hedef göstermişti.

SOYLU, SAYGI ÖZTÜRK’Ü HEDEF ALDI: NAMUS DÜŞMANI

Soylu, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi kaleme alan Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e tepki göstererek, “Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, bugün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı bir haber kaleme aldı. “Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı” ifadelerinin yer aldığı haberde Ayvazoğlu’nun kariyerindeki yükselişe dikkat çekildi.

Soylu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda “İnsanlık görevimi yapıyorum” diyerek şunları yazmıştı:

“İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır
Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır.”

Öztürk, kendisine ‘namus düşmanı’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bakanın böyle konuşmaması lazım. Ben ülkem adına üzülüyorum. tabii takdir yine onun” diye cevap vermişti.