Soylu’nun soruşturma tehdidine tepki yağdı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi 3:13 am - Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 3:55 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,” Sosyal medyada panik havası yaratanlar hakkında soruşturma başlatacağız” dedi. Süleyman Soylu’nun bu sözleri sosyal medyada tepki topladı.

Süleyman Soylu, “Belki sitem edeceğimiz bir konu var, bu konunun siyasetle ilgili değerlendirilmesini son derece yanlış bulduğumuzu dile getirmek istiyorum. Zor günümüzde birlik olmak durumundayız. Türkiye’nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak, bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir davranıştır. Başka deprem fotoğraflarını gösterip sosyal medyada paylaşıp panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız” diye konuştu.

Soylu hedef göstermişti, Savcılık harekete geçti

TEPKİ YAĞDI

Soylu’nun, “panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız” sözlerine tepki geldi. Öazellikle deprem vergilerinin ne olduğunu soran yurttaşlar, “Deprem vergileri ne oldu? İmara açılan deprem sonrası toplanma alanları? İstanbul için ne hazırlık var? Bunları ne zaman konuşacağız” diye sordu.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da “Vergisini soranı nasıl tutuklatacaksın? Ne diyeceksin vergi verdi tutuklattım mı diyeceksin? Vergilerini ödedi ama nerde olduğunu sordu diye mi tutuklattım diyeceksin? Ben depremle, ölenlerle, yardıma ihtiyacı olanlarla değil vergi ödeyeni tutuklamakla mı ilgilendim diyeceksin?” sorularını yöneltti.

İşte o tepkiler: