Soylu soruşturma izni verdi, Danıştay iptal etti

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 2:43 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 2:43 pm

Danıştay, İçişleri Bakanlığı’nın Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında verdiği soruşturma iznini iptal etti.

Çankaya Belediyesi’nde mimar olarak görev yapan Tezcan Karakuş Candan hakkında Sinan Aygün, ‘işe gitmeden maaş aldığı ve haksız kazanç sağladığı’ gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu uyarınca Candan hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

İçişleri Bakanlığı kararının ardından, Candan ve Çankaya Belediyesi, soruşturma izninin iptali için Danıştay’da dava açtı.

DANIŞTAY İPTAL ETTİ

Davaya Bakan Danıştay 1. Daire, Candan hakkında verilen soruşturma iznini oybirliğiyle iptal etti. Kararın gerekçesinde, Candan’ın Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticiliği ve Atalım Üniversitesi’ndeki yarı zamanlı öğretim üyeliği görevinden belediyedeki amirlerinin haberi olduğu belirtilerek, “Kaldı ki ön inceleme raporunda da adı geçenin belediyede kendisine verilen görevleri aksattığı yolunda herhangi bir tespit de yapılmadığı…; isnat edilen eylemlerin, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığı anlaşıldı” denildi.

Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali talebini yineledi