Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 3:40 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 3:44 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘kumar oynatanlara’ seslendi, “Ramazan ayı geliyor. Tekrar uyarıyorum, hadi bakalım oynatın da göreyim” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen ‘Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme’ toplantısına katıldı. Soylu, burada yaptığı açıklamada “Türkiye’nin sivil toplum örgütlülüğü çanağına kan doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini” söyledi.

“Bunun dışındakilerin emrine amadeyiz” diyen Soylu, “Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi Ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum; hadi bakalım oynatın da göreyim. ‘Kültür derneği’ deyip başka işler ortaya koymaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’YE SÖYLÜYORUM, BUNLARIN KÖKÜ DIŞARIDA’

Muhalefete de yüklenen Soylu, şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye’ye söylüyorum, LGBT’cilik, FETÖ’cülük, Kuytul’culuk, PKK’cılık, DHKP-C’cilik, bunların önemli bölümü sivil toplumculuk adı altında geliştirilmektedir. Bunların her birinin kökü dışarıdadır. FETÖ’nün de PKK’nın da DHKP-C’nin de kökü dışarıdadır. LGBT’ciliğin kökü dışarıdadır, dini istismar eden DEAŞ gibi tüm organize yapıların kökü dışarıdadır. Bu ülkenin birliğini bozmaya çalışan, değerlerini erozyona uğratmaya çalışan her şeyin kökü dışarıdadır. Bizim böyle zararlı alışkanlarımız yok. Adam, Diyarbakır’da çevre derneği kuruyor, Avrupa’dan yardım alıyor, çocukları PKK’ya gönderiyor. Adam, Avrupa’dan, Amerika’dan, dünyanın birçok yerinden Türkiye’deki sözde derneklere yardım ediyor, erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini teşvik etmeye çalışıyor. LGBT’cilik yapıyor.

İYİ Parti’den Soylu’ya: FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi

‘BU EYLEM PLANINI ORTAYA KOYSAK ‘FAŞİST’ DİYE YAFTALARLAR’

Gezi olayları, Türkiye’nin sivil toplumculuğunun istismar edilmesi üzerinden bina edilmiştir. Ben, bugün bu ülkenin İçişleri Bakanıyım, belki yarın yokum. Amerika ve Avrupa Türkiye’deki birtakım yazarları desteklemek, cumhurbaşkanına, hükümetin politikalarına, hükümetin bakanlarına hakaret ettirebilmek, toplumun bütün değerlerini alaşağı edebilmek için vakıfları üzerinden para yardımı yapacak, biz teslim olacağız. Bunlar hep sivil toplumlar üzerinden gerçekleşiyor.

Suriyelilere yardım yapıyorum maksadıyla bu ülkede ajanlık yapacak, etki ajanlığı oluşturacak ve Türkiye’nin içine sızmaya çalışacak, Türkiye’nin sınırlarında ve sınırlarının hemen ötesindeki alanlarda orayı karıştırmaya, ifsat etmeye çalışacak, biz teslim olacağız. Ben anlamıyorum, 5 yılı aşkın İçişleri Bakanlığı yapıyorum ben anlamıyorum. Almanya İçişleri Bakanı geçen günlerde yabancılara ve aşırı radikallere karşı 10 maddelik eylem planı verdi, Türkiye’de bu eylem planını biz ortaya koysak Türkiye İçişleri Bakanını ‘faşist’ diye yaftalarlar. İnanın böyle. Bu eziklik bizde değil Allah’a şükür. Bu eziklik Türkiye’nin batı yalakalarındadır. Biz böyle bir ezikliğin içerisinde değiliz.”

Akşener ve Soylu tartıştı, polisin çalışma saatleri değişti

‘BUNUN ADI VATANA İHANET’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın jürisinin Batı değil, millet olduğunu, Türkiye’de Batı tapınakçılarının bulunduğunu belirten Soylu, “Altılı mutabakatlarını, düzelteyim 6+1 mutabakatlarını bile büyükelçiye gönderiyorlar. Birkaç tanesi ifşa oldu diye başka bir büyükelçiye gönderiyorlar. Bunun adı ihaneti vataniyedir, vatana ihanettir. Bu kadar açık” dedi.

‘BİR VİLAYETİMİZDEKİ 120 DERNEĞİ SADECE BİR ÜLKE BESLİYOR’

Soylu, “Bugün birtakım dini yapıların, güya radikal örgüte yönelik sokak eylemleri yaparak, polisle, devletle karşı karşıya gelerek özgürlük savaşçısı kılığında toplumsal bir ayrışma oluşturmaya çalışması yine sivil toplum alanını istismar etme stratejisinden beslenmektedir. Bir örnek vereyim, ülkemizin bir vilayetinde, güney vilayetlerinden bir tanesinde 120 tane derneği sadece bir ülke besliyor uzun yıllardır” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, 15 Temmuz’da kaybolan silahları açıkladı