Rakel Dink’i ölümle tehdit eden şahsın ilk ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:29 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 5:25 pm

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’i ölümle tehdit eden 25 yaşındaki H.A isimli şahıs Konya’da yakalandı. Şahsın, sorgulanmak üzere İstanbul’a getirileceği öğrenildi.

Hrant Dink Vakfı’nın e-posta adresine ‘Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyeyim, bu sefer Rakel Dink ve o avukatı ölecek’ şeklinde e-posta gönderen H.A isimli şahıs, merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki evinden gözaltına alındı. H.A.’nın evinde yapılan aramada cep telefonuna el konuldu. Gözaltına alınan şüpheli H.A.’nın sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.

SAVUNMA: SEVGİLİSİNİN ETKİSİNDE KALMIŞ

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın edindiği bilgiye göre, H.A. ilk ifadesinde Azeri sevgilisinin etkisinde kalarak, tehdit mailini attığını ve pişman olduğunu söyledi.

Cep telefonuna el konulan H.A.’nın kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi asayişe müessir fiillerden kaydının bulunduğu öğrenildi.

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e ölüm tehdidi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne saldıran ve Hrant Dink Vakfı’nı ölümle tehdit eden kişilerin yakalandığı duyurdu. Soylu, “Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz!” açıklaması yaptı.

İstanbul Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin iki gün önce kapısındaki haç kimliği belirsiz bir kişi tarafından yerinden sökülmüştü.

Kuzguncuk’taki Ermeni Kilisesi’ne saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Hrant Dink Vakfı’na yönelik ölüm tehditlerine ilişkin soruşturma