Soylu, konuşmasında 3600 ek göstergeye değindi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 3:51 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 3:51 pm

Bakan Soylu, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki otelde düzenlenen ‘Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği 26’ncı İstişare Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Soylu, 3600 ek göstergeye de değindi.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmasında Türkiye’de ele geçirilen uyuşturucu miktarının özellikle belli başlıklarda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin tamamının 2 katı olduğunu belirterek, “Geçen yıl 86 ton esrar yakalamıştık, bu yıl 51 ton yakaladık. Geçen yılın tamamında 13 ton eroin yakalamıştık, bu yıl daha 15 Kasım itibarıyla sayı 18 tonu geçmiştir. Bu yıl da kendi ülkemizin rekorunu kıracağız, yaklaşık 21,5 ton içerisinde bitebileceğini düşünebiliyoruz. Captagon geçen yılın tamamında 2,7 milyon adet yakalanmıştı, bu yıl 5,2 milyon adede ulaştık. Bu ülkede 2016 yılında uyuşturucu suçlarında tutuklama sayısı 7 bin 461 kişiydi, bu yıl 21 bin 801’dir” dedi.

“WHATSAPP KULLANMIYORUZ”

Polis teşkilatı olarak WhatsApp kullanmıyoruz. Başka türlü bir yazılım da kullanmıyoruz. Bizim evlatlarımızın, bizim polis mühendislerimizin yazdığı WhatsApp’tan daha kaliteli; kaynak kodlarını kendilerinin yazdığı, çok yüksek güvenlikli bir iletişim kanalından haberleşiyoruz.

“TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR”

Bakan Soylu, polisin 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili “3600 meselesi, Türk Polis Teşkilatı’nın anasının ak sütü gibi helaldir, bu kadar basit. Emeklilik maaşıyla çalıştığı maaş arasındaki fark ve standart açık olduğu için ve bunun hakkaniyetli bir çizgiye gelmesi için böyle bir talebi ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı’mız da memleketimizin ölçüleri çerçevesinde bunun yapılacağını söyledi. Bundan birkaç ay önce de kabinede Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’mız ile Çalışma Bakanı’mıza talimat verdi. İnşallah 2022’de bu düğüm çözülecektir. Polisimizi emekli olduktan sonra da yalnız bırakamayız” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz ay 3600 ek gösterge ile ilgili bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını belirterek “Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM’ye getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

3600 ek göstergede bir adım daha atıldı

3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?

3600 ek gösterge için komisyon toplantısı kasım ayında