Soylu, Helin Bölek’in cenaze törenini hedef aldı: Yamyamlarda var bu yöntem

Yayın tarihi: 7 Nisan 2020 Salı 1:09 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2020 Salı 1:09 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenaze törenini hedef aldı. Soylu,cenaze töreni için “Ölüme yatırdılar, öldürdüler, gittiler ziyaret ettiler. Ondan sonra da döndüler etrafında dans ettiler. Yamyamlarda var bu yöntem, başka kimsede yok” ifadelerini kullandı.

TV100’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Grup Yorum üzerindeki baskıların son bulması ve adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i hedef aldı.

Helin Bölek’in cenaze törenine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

‘YAMYAMLARDA VAR BU YÖNTEM’

Soylu, Helin Bölek’in cenaze töreniyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Helin Bölek’i ölüme yatırdılar, öldürdüler, gittiler ziyaret ettiler. Onun ölüm orucunun kutsal bir şey olduğunu söylediler. Ondan sonra da döndüler etrafında dans ettiler. Yamyamlarda var bu yöntem, başka kimsede yok. Bu bizim kültürümüzde, anlayışımızda var mı?”

TTB’Yİ SUÇLADI

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in ölüm orucunda zorla müdahale için hastaneye götürülmesine ilişkin de Türk Tabipler Birliği’ni suçlayıcı ifadeler kullanan Soylu, “Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’i aldık hastaneye götürdük, doktorları tehdit ettiler. Hadi bize yaptıkları tehditlerin bir anlamı yok ama bir taraftan hakimleri ve savcılar tehdit ettiler. Bunlara siyasi mekanizma ve Türk Tabipleri Birliği destek oldu” dedi.